Συνελήφθη τρομοκράτης των επιθέσεων στο Μπαλί

Ένας από τους οργανωτές των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μπαλί το 2002 που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 202 ανθρώπων συνελήφθη στο Πακιστάν, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή στην Τζακάρτα. "Ο Ουμάρ Πατέκ συνελήφθη στο Πακιστάν", ανακοίνωσε πηγή της ινδονησιακής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες της σύλληψης του.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ανσιάαντ
Μπάι δήλωσε αμέσως μετά πως η Ινδονησία βρίσκεται σε επαφή με τις πακιστανικές αρχές για να επιβεβαιώσει τη σύλληψη. "Αν επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του θα είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό νέο για μας", τόνισε.

"Δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι βρισκόταν στο Πακιστάν διότι οι τρομοκράτες μετακινούνται από τη μια χώρα στην άλλη", πρόσθεσε ο Μπάι.

Ο Πατέκ, που γεννήθηκε το 1970 στην Ιάβα, πιστεύεται πως είναι ένας από τους οργανωτές των τρομοκρατικών χτυπημάτων, των αιματηρότερων στην Ινδονησία. Η ευθύνη των επιθέσεων αυτών αποδόθηκε στην οργάνωση Τζεμάα Ισλαμίγια. Τρία μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης που είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή στις επιθέσεις εκτελέστηκαν το 2008. Ο υποτιθέμενος "εγκέφαλος" των επιθέσεων, ο Νουρντίν Μοχάμεντ Τοπ, υπήκοος Μαλαισίας, σκοτώθηκε σε αστυνομική επιδρομή το 2009.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τη σύλληψη του Πατέκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα