Συνέλαβαν ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Ουγκάντα

Οι αρχές ασφαλείας της Ουγκάντας συνέλαβαν σήμερα τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κίτζα Μπεζίγκιε, και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν εκατοντάδες υποστηρικτές του που ακολουθούσαν πεζή το αυτοκίνητό του την ώρα που κατευθυνόταν προς τη δουλειά του, ανέφερε πηγή του Ρόιτερς.

Φωτογράφος του Ρόιτερς είδε τέσσερις αστυνομικούς με πολιτική περιβολή να υποχρεώνουν τον Μπεζίγκιε, αντίπαλο του προέδρου Γιοουέρι Μουσέβενι στις εκλογές
του Φεβρουαρίου, να επιβιβαστεί σε φορτηγάκι της αστυνομίας και να προκαλείται πανικός μεταξύ των οπαδών του.

Η στρατιωτική αστυνομία συνέχισε να περιπολεί τους δρόμους μετά την μεταφορά σε άγνωστη τοποθεσία του Μπεζίγκιε, ο οποίος ηγείται των διαδηλώσεων κατά των αυξήσεων των τιμών.

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τον κρατάμε. Συγκέντρωσε ένα πλήθος και όταν άρχισε να γίνεται απότομος αποφασίσαμε να τον συλλάβουμε και να επαναφέρουμε την τάξη", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Βίνσεντ Σεκέϊτ.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, εις βάρος του Μπεζίγκιε απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υποκίνηση βίας και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Ο βετεράνος ηγέτης Μουσέβενι επικράτησε του Μπεζίγκιε τον Φεβρουάριο κατά την τρίτη συναπτή εκλογική αναμέτρηση και προειδοποίησε τον αντίπαλό του ότι δεν θα του επιτρέψει να ηγηθεί διαδηλώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα