Απορρίφθηκε το αίτημα Γούση για έφεση

Με ομοφωνία το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ομογενή Ευάγγελου Γούση να υποβάλει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του. Παράλληλα το δικαστήριο απέρριψε και ανάλογο αίτημα του Νόελ Φαούρ. Ο Γούσης είχε βρεθεί ένοχος για την εκτέλεση "νονού" της Μελβούρνης και συγκεκριμένα του Λούις Μοράν, κατά τη διάρκεια του "πολέμου των συμμοριών" που συγκλόνισε την πόλη. Καταδικάστηκε σε ισόβια με την υποχρέωση να παραμείνει 30 χρόνια στη φυλακή.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Η καταδίκη του οφείλεται
στη μαρτυρία οδηγού που τον μετέφερε μακριά από τον τόπο του εγκλήματος και ο οποίος συνεργάστηκε με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίχθηκαν στο δικαστήριο, ο Γούσης πληρώθηκε για την εκτέλεση. Αναφέρθηκε ότι τα χρήματα προήλθαν από δυο βαρόνους των ναρκωτικών, τον Καρλ Ουίλιαμς που δολοφονήθηκε στην φυλακή και τον Τόνι Μόκμπελ, ο οποίος αν και κατηγορήθηκε για τον συγκεκριμένο φόνο, αθωώθηκε.

Την ημέρα του φόνου του Μοράν, υποστηρίχθηκε ότι ο Γούσης, φορούσε κουκούλα και μπήκε μέσα στο κλαμπ, όπου κυνήγησε και σκότωσε το θύμα.

Ο Γούσης πριν την καταδίκη του σε ισόβια εξέτιε ήδη ελάχιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών για την δολοφονία ατόμου, που επίσης δρούσε στον υπόκοσμο της Μελβούρνης.

Λεπτομέρειες της ζωής του Γούση αναφέρθηκαν, τότε, στο δικαστήριο: Το 1988 επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς της Σεούλ. Τότε, περίπου, έμπλεξε με τα ναρκωτικά και τον υπόκοσμο που τον έστειλαν στη φυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα