Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αύριο, συνεδριάζει εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή. «Η κυβέρνηση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες θα έχει την καλύτερη δυνατή πρόταση για τους έλληνες πολίτες», δήλωσε ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, συζητήθηκαν και οι προτάσεις, που υπεβλήθησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και, όπως είπε, το φορολογικό θα
συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Την Τετάρτη, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και στις 13:00 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Σημειώνεται ότι το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, από το βήμα του οποίου δεν αποκλείεται να κάνει αναφορά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

***
Παράνομη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το δικαστήριο έκανε δεκτή συλλογική αγωγή που κατέθεσαν οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών κατά του μέτρου της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι άμεσα εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των οργανώσεων, η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το τέλος, ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη Δικαιοσύνη.

***

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας της διαφθοράς σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με το σύστημα πληροφορικής παρακολούθησης αγώνων της ΟΥΕΦΑ, Sports-Radar.

Η Sports- Radar, συνεργάζεται με την ΟΥΕΦΑ για την παρακολούθηση αγώνων που διεξάγονται υπό την αιγίδα της, των εθνικών πρωταθλημάτων πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, καθώς επίσης και του κυπέλλου.

Η εταιρεία αυτή, έχει ένα πολύπλοκο σύστημα πληροφορικής, το οποίο επεξεργάζεται τα δεδομένα περισσότερων από 300 χειριστών στοιχημάτων στην Ευρώπη και την Ασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην πρώτη θέση της λίστας είναι η Αλβανία με 97 ματς και ακολουθεί η Ιταλία με 70. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι στην πρώτη δεκάδα της λίστας δεν είναι η Τουρκία, η οποία συγκλονίστηκε από σκάνδαλο πριν από έναν περίπου χρόνο.

Η λίστα της διαφθοράς:

1. Αλβανία (97 ματς)

2. Ιταλία (70 ματς)

3. Μολδαβία (66 ματς)

4. Εσθονία (66 ματς)

5. Ελλάδα (45 ματς)

6. Ρωσία (42 ματς)

7. Σκόπια (37 ματς)

8. Βουλγαρία (35 ματς)

9. Λετονία (31 ματς)

10. Λιθουανία (31 ματς)
Keywords
Τυχαία Θέματα