Συνάντηση Κυπριανού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

"Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν δεν έθεσε στη φάση αυτή θέμα διεθνούς διάσκεψης. Όλα τα υπόλοιπα σενάρια τα εγείρει η τουρκική πλευρά". Αυτό δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού μετά τη συνάντηση που είχε στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Κυπριανού είπε ότι ο Μπαν έθεσε απλώς θέμα τριμερούς διάσκεψης
τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. "Είπα στον ΓΓ και συμφώνησε μαζί μου ότι πρέπει να υπάρξουν διαβουλεύσεις πριν από τον Ιούνιο για να μην υπάρξουν εκπλήξεις και να είναι συγκεκριμένη η ατζέντα της τριμερούς" τόνισε ο Κυπριανού και σημείωσε ότι "ο ΓΓ ελπίζει να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν ικανοποιητική πρόοδος στις συνομιλίες" αλλά ότι "δεν θέτει θέμα εντατικοποίησης των συνομιλιών".

Σημειώνεται ότι το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV είχε μεταδώσει την πληροφορία ότι ο ΓΓ θέτει θέμα χρονοδιαγράμματος για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Ιούνιο, εντατικοποίησης των συνομιλιών στην Κύπρο και στη συνέχεια πραγματοποίησης πενταμερούς διάσκεψης με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας για να καταλήξει η διαδικασία στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

Ως προς τη συνάντηση με τον Βαρθολομαίο, ο Κυπριανού είπε πως ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη "σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των συνομιλιών", ενώ ενημερώθηκε σχετικά με τις υποθέσεις του Πατριαρχείου.
Keywords
Τυχαία Θέματα