"Συναντίληψη των κοινών συμφερόντων" Ελλάδας - Κύπρου

Θέματα συνεργασίας στους τομείς, μεταξύ άλλων, του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της ενέργειας, συζήτησε με τον Κύπριο υπουργό Εμπορίου, Αντώνη Πασχαλίδη, ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, στην Κύπρο, όπου μετέβη σήμερα για διμερείς επαφές.

Όπως δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός, συζητήθηκε «η στρατηγική συνεργασία, που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα
και στην Κύπρο για τα θέματα ενέργειας» και διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, «έχουμε συναντίληψη των κοινών συμφερόντων που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο σε αυτό τον τομέα».

''Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε μιαν πολύ καλή συνεργασία από εδώ και πέρα'', δήλωσε ο κ. Κουβέλης, ευχαριστώντας τον υπουργό Εμπορίου για την ευκαιρία, που, όπως ανέφερε, του δίδεται για να μπουν στην ''ουσία των πραγμάτων'' και για να προχωρήσουν ''χέρι - χέρι με κοινά βήματα''.

Σε ερώτηση εάν, μπαίνοντας σε συζήτηση επί της ''ουσίας των πραγμάτων'', έχουν ασχοληθεί και με την προοπτική της κατασκευής και επέκτασης του αγωγού μεταφοράς του φυσικού αερίου από την περιοχή της Κύπρου προς την Ελλάδα και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο κ. Πασχαλίδης απάντησε πως σίγουρα έχουν συζητηθεί, αλλά αυτά τα πράγματα, όπως είπε και ο υφυπουργός, θα συζητηθούν τακτικότατα από σήμερα μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας και, όταν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση, τότε θα δοθεί στη δημοσιότητα.

''Αυτό, που νομίζω ότι πρέπει να συγκρατήσουμε'', δήλωσε ο κ. Κουβέλης, ''είναι ότι εδώ, για αυτό ομίλησα για ένα κοινό στρατηγικό όραμα, για το τι προσπαθούμε να κάνουμε, ούτως ώστε η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση ενεργειακών πόρων να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα''.

''Το τεχνικό εργαλείο, με το οποίο θα γίνει αυτό'', τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ''είναι κάτι που εξαρτάται από τεχνικές και οικονομικές παραμέτρους και αυτό είναι που πρέπει να βρούμε, αλλά η κοινή προσπάθεια, για να μεγιστοποιήσουμε το όφελος και για τις δύο χώρες, είναι πάρα πολύ σημαντική''.

''Ήταν μεγάλη η χαρά μας σήμερα'', δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο κ. Πασχαλίδης, ''να υποδεχθούμε στο υπουργείο μας τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, το φίλο τον Κουβέλη, μαζί με τους συνεργάτες του''.

''Είχαμε'', πρόσθεσε, ''την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως θέματα τουρισμού, επενδύσεων, θέματα εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Κύπρου - Ελλάδας, όπως επίσης και θέματα ενέργειας και, γενικότερα, συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών σε όλους αυτούς τους τομείς''.

''Είναι κοινή διαπίστωση'', συνέχισε ο υπουργός Εμπορίου, ''ότι όλοι οι τομείς συνεχώς βελτιώνονται και αυτό το χαιρετίζουμε, όπως, επίσης, είναι κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική περαιτέρω βελτίωσης σε όλους τους τομείς''.

''Και για εμένα'', ανταπάντησε ο κ. Κουβέλης, ''ήταν μεγάλη η χαρά για την πρόσ
Keywords
Τυχαία Θέματα