Εχουν συλλάβει τον ύποπτο ως κύριο δράστη

Οι αρχές του Μαρόκου ανακοίνωσαν ότι κρατούν τον κύριο δράστη της επίθεσης της 28ης Απριλίου στο Μαρακές, κατά την οποία σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, αναμεσά τους οκτώ Γάλλοι, έπειτα από έρευνα στην οποία συμμετείχαν και οι γαλλικές υπηρεσίες.

"Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χάλιντ Νασίρι, υπουργός Επικοινωνίας και εκπρόσωπος της μαροκινής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ο συλληφθείς συνδέεται με την Aλ Κάιντα και ότι έχει απελαθεί από την Πορτογαλία και τη Λιβύη.

Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών είχε ανακοινώσει τη σύλληψη τριών υπόπτων για την επίθεση εναντίον του πολυσύχναστου καφέ Argana στο κέντρο του Μαρακές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδωσε στοιχεία για την ταυτότητα του συλληφθέντα, είπε όμως ότι η σύλληψή του έγινε δυνατή χάρη σε υλικό παρακολούθησης, σε μαρτυρίες και στη συνεργασία των μαροκινών και ξένων αστυνομικών.

Ο ίδιος είπε ότι ο συλληφθείς "είναι πιστός της Αλ Κάιντα και θεωρείται ότι ανήκει στην αλ Κάιντα. Είχε επιστρατευθεί από την Αλ Κάιντα; Δεν θέλω να πω προς το παρόν. Ανήκει στη μητρική οργάνωση ή στη θυγατρική (Aqmi, Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ); ", αναρωτήθηκε.

Νωρίτερα, με δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Info, ο μαροκινός υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το καλό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις μαροκινές, γαλλικές και άλλες ξένες υπηρεσίες στην έρευνα για την επίθεση στο Μαρακές.

"Καθώς το τρομοκρατικό έγκλημα είναι διασυνοριακό, είναι φυσιολογικό να υπάρχει διασυνοριακή συνεργασία", είπε υπενθυμίζοντας ότι γαλλικές, ισπανικές και αμερικανικές υπηρεσίες συνεργάσθηκαν στην έρευνα για το Μαρακές.

"Προχώρησε γρήγορα. Σε μία εβδομάδα. Υπήρχαν κάμερες παρακολούθησης, αλλά αυτό που λειτούργησε πολύ ήταν οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες.

Χθες το βράδυ, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης είχε εντρυφήσει στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών στο Ιντερνετ και ότι κατασκεύασε δύο μηχανισμούς που πυροδοτούνταν με τηλεχειρισμό.

Παρέστησε τον τουρίστα για να φθάσει στο καφέ Argana, στην πλατεία Τζεμάα Ελ-Φνα, στην καρδιά του τουριστικού Μαρακές.
Keywords
Τυχαία Θέματα