Συναγερμός για βόμβα σε πρεσβεία των ΗΠΑ

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιουμπλιάνα, όταν ένας νεαρός άνδρας πέταξε από το φράχτη μέσα στον προαύλιο χώρο του κτιρίου ένα σακίδιο. Το σακίδιο καταστράφηκε από την αστυνομία, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι το περιεχόμενό του ήταν ακίνδυνο.

Ο 29χρονος άνδρας, από την περιοχή του Κρσκο, στα ανατολικά της χώρας, κρατήθηκε για ανάκριση, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης της Λιουμπλιάνας.

Η αστυνομία τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού στις 5 το πρωί
(τοπική ώρα), όταν ο 29χρονος πέταξε το σακίδιο στον προαύλιο χώρο της αμερικανικής πρεσβείας, στην οδό Πρέσερνοβα, στο κέντρο της σλοβενικής πρωτεύουσας.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και με ελεγχόμενη έκρηξη κατέστρεψαν το σακίδιο. Η περιοχή κοντά στην πρεσβεία παρέμεινε αποκλεισμένη για δύο ώρες.

Μετά την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι σλοβενικές αστυνομικές δυνάμεις διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει υψηλός κίνδυνος επιθέσεων στη χώρα.

«Ωστόσο, η αστυνομία παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ακολουθώντας τα μέτρα που λαμβάνονται από την ΕΕ και ευρύτερα και αναλαμβάνει δράσεις για την αποτροπή πιθανών απειλών», ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα