ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

21:06 5/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Επιστολή στην Ανδρούλα Βασιλείου, Επίτροπο για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστειλε η ΟΛΜΕ. Με αυτήν οι καθηγητές διαμαρτύρονται για τις χαμηλές δαπάνες που χορηγούνται στην Παιδεία λέγοντας: «Με ιδιαίτερη ανησυχία...

η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας - και γενικότερα η ελληνική κοινωνία - παρακολουθεί τη δραματική μείωση των - ήδη χαμηλών - δαπανών για την παιδεία στην Ελλάδα που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός.
Συγκεκριμένα, με τον προϋπολογισμό που κατάρτισε η Ελληνική Κυβέρνηση για το τρέχον έτος και ψήφισε η Ελληνική Βουλή οι δαπάνες για την παιδεία οδηγούνται σε μείωση ρεκόρ των τελευταίων 30 χρόνων και για πρώτη φορά το ποσοστό τους βρίσκεται κάτω από το 3% του ΑΕΠ (2,75% του ΑΕΠ για το 2011). Επίσης, για πρώτη φορά παρατηρείται μείωση των δαπανών και σε απόλυτες τιμές.»

Η ΟΛΜΕ, που διαμαρτύρεται επίσης για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων, καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, διερμηνεύοντας τη βούληση των 100.000 εκπαιδευτικών που αντιπροσωπεύει η Ομοσπονδία μας και, γενικότερα τις διαθέσεις του εκπαιδευτικού κόσμου της χώρας, έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο να συμβάλει στην άμεση αλλαγή αυτής της καταστροφικής πολιτικής για την εκπαίδευση».
Keywords
Τυχαία Θέματα