Στον ανακριτή για τα περεταίρω...

ΕΒΑΛΕ "ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ" 1 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ...
Για προσπάθεια παραπλάνησης της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατασπίλωσης του ονόματός του έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σχολιάζοντας την ποινική δίωξη
που ασκήθηκε εις βάρος του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
«Στόχος είναι η πολιτική δολοφονία του Παπαγεωργόπουλου, ο επηρεασμός της ελληνικής Δικαιοσύνης και η μείωση της ποινής του βασικού ένοχου» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος!!
«Σπιλώνονται άνθρωποι που έχουν κρυστάλλινη διαδρομή τα τελευταία 50 χρόνια σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολήθηκαν» πρόσθεσε.

Σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην δημάρχου βρέθηκε ποσό ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ για το οποίο δήλωσε: «Διασύρομαι με διαρροές στον Τύπο ότι δήθεν δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτό το ποσό. Πρόκειται για τα εισοδήματα, τα δικά μου και της γυναίκας μου, όλα νόμιμα από μισθούς και συντάξεις, τα τελευταία 12 χρόνια, τα οποία είναι φορολογημένα».

Δήλωση για το ίδιο θέμα, καθώς το όνομά του συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς που ασκείται δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, έκανε και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Ζορπίδης.

«Διαβεβαιώνω ότι όποιο ποσό κινήθηκε ποτέ σε τραπεζικό μου λογαριασμό προέρχεται αμιγώς από την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Περιμένω εναγωνίως να κληθώ από τον ορισθέντα ανακριτή, με την ελπίδα ότι θα μάθω κι εγώ, τελευταίος από όλους, ποιο ήταν τελικά το ποσό που θεωρείται δήθεν "ύποπτο" ή προερχόμενο από "εγκληματική δραστηριότητα"» ανέφερε ο κ.Ζορπίδης.

Στην υπόθεση της υπεξαίρεσης αναφέρθηκε και ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών με την οποία σχετίζονται άμεσα ο τέως δήμαρχος, ο τέως γενικός γραμματέας και τέως αντιδήμαρχος, προκαλούν προβληματισμό. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και επομένως δεν επιτρέπει σχολιασμούς. Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της και πιστεύουμε ότι την κάνει με απόλυτη υπευθυνότητα».
Keywords
Τυχαία Θέματα