Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τι "πρέπει να κάνει" ο Ασαντ

Ο Μπασάρ αλ Ασαντ "πρέπει να κάνει περισσότερα" για να ανταποκριθεί στις επιθυμίες του λαού του, ή "να επιτρέψει σε άλλους να κάνουν περισσότερα", εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ερώτηση του Τύπου για την πιθανότητα ανατροπής του σύρου προέδρου.

"Όσον αφορά το μέλλον του, είναι γεγονός ότι πρέπει να κάνει περισσότερα ή σε αντίθετη περίπτωση να αφήσει άλλους να κάνουν περισσότερα", τόνισε ο Μαρκ Τόνερ.

Ο κ. Ασαντ
και το καθεστώς του αντιμετωπίζονται από τους Σύρους πολίτες ως "μια μεγάλη πρόκληση", πρόσθεσε ο κ. Τόνερ και συνέχισε: "Οι πολίτες θέλουν αλλαγές και φαίνεται ότι ο κ. Ασαντ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημά τους".

Από την πλευρά της η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε την Τετάρτη τις βιαιότητες κατά των πολιτών και ζήτησε από τη συριακή κυβέρνηση να δεσμευτεί σε μια "πραγματική πολιτική διαδικασία".

Το καθεστώς ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ίσχυε επί δεκαετίες στη χώρα αλλά οι αντικαθεστωτικοί αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το μέτρο αυτό και κάλεσαν τους πολίτες, μέσω του Facebook, σε νέες διαδηλώσεις αύριο Παρασκευή.
Keywords
Τυχαία Θέματα