ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Μέρες που είναι είπα να μην ασχοληθώ, αλλά δυστυχώς τα δαιμόνια δεν με αφήνουν. Βγήκε λοιπόν ο κ. Πάγκαλος στη κρατική ΝΕΤ και μάλιστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων , που παρεμπιπτόντως το χαρακτήρισε και επιτυχημένο, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Προσπάθησε μετά από τρεις γραπτές ανακοινώσεις, που η μια εστρέφετο κατά της άλλης και αφού ο θόρυβος που δημιούργησαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του στην....
Κωνσταντινούπολη κατά των κατοίκων αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάς, και στης οποίας
τη Κυβέρνηση είναι Αντιπρόεδρος, θέλησε δια ζώσης αφενός να μιλήσει απαξιωτικά για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά λέγοντας, «ποιος είναι ο Σαμαράς που θα υποδείξει στο πρωθυπουργό ποια θα είναι η κυβέρνηση του;» και αφετέρου να απειλεί με μηνύσεις όσους τον ψέγουν για τις επίμαχες δηλώσεις του. Να όμως που αυτές μαγνητοφωνήθηκαν από τον τούρκο δημοσιογράφο και σε σχετική ερώτηση από έλληνα συνάδελφό του δήλωσε:

«Αν ένας τούρκος πολιτικός έκανε ένα ανάλογο σχόλιο αναφορικά με τον τουρκικό λαό, είμαι σίγουρος πως τόσο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης όσο και ο λαός της χώρας μου θα γελούσαμε μαζί του . Και σοβαρολογώ με αυτό!» .

Όσο δε αφορά στην εξαγορά, επί «επαράτου» ΝΔ, της τουρκικής Finansbank από την Εθνική Τράπεζα δήλωσε:

«Όταν η Εθνική Τράπεζα αγόρασε την Finansbank, ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα έκαναν λόγο για την «εθνική πατάτα». Τώρα η Finansbank, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια από τις επιτυχημένες τράπεζες. Και τώρα όσοι κατέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δουν πόσο λάθος έκαναν.»

Ποιοι όμως έκαναν «εθνική πατάτα», δεν μας το λέει ο λαλίστατος κ Πάγκαλος, διότι ίσως εσκεμμένα η μνήμη του είναι ασθενής. Δεν είναι όμως ασθενή τα πρακτικά της Βουλής της 2/2/2007, όπου κατά τη συνεδρίαση εκείνης της ημέρας ο κ. Πάγκαλος είπε:

«Σοβαρά πιστεύετε ότι θα μείνει έτσι το σκάνδαλο της αγοράς της Finansbank; Όλος ο τουρκικός τύπος – και σας διαβεβαιώ ότι παρακολουθώ συστηματικά, λόγω παλιάς κακής , αν θέλετε , συνήθειας τον τουρκικό τύπο, σε μετάφραση εννοείται – μιλούσε επί μήνες και συνεχίζει να μιλά για γαλαντόμους Έλληνες με απέραντο χρήμα, που αγόρασαν μια χρεοκοπημένη τράπεζα σε πενταπλάσια τιμή από την πραγματική της.»
Και κατέληξε αφού αναφέρθηκε και στη περίπτωση της εξαγοράς των καταστημάτων «Γερμανός» από την COSMOTE, με τα παρακάτω:
«Το ΠΑΣΟΚ , κυρίες και κύριοι, δεν θα αφήσει ποτέ αυτά τα σκάνδαλα να ταφούν. Αυτό να το έχετε υπ΄ όψιν σας.»

Ποιοι λοιπόν έκαναν «εθνική πατάτα» κύριε Πάγκαλε ή μάλλον ποιοι έλεγαν κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαρούφες» και μάλιστα εντός του Κοινοβουλίου;

Τα συμπεράσματα δικά σας φίλοι αναγνώστες και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, όσο μπορεί να είναι χαρούμενο το φετινό Πάσχα.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα