«Σκούπα» κάθε εβδομάδα στο κέντρο - Ο Πάγκαλος θα συντονίζει

Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες αλλά και η μετατροπή των παλαιών ξενοδοχείων σε φοιτητικούς ξενώνες είναι κάποια από τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας αλλά και την αναβάθμιση της
ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Όπως αποφασίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος θα είναι ο συντονιστής των δράσεων και θα επιβλέπει την υλοποίηση των μέτρων που αποφασίστηκαν.

Αυτά είναι τα εξής:

- Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας.

- Στοχευμένες δράσεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

- Μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση.

- Λειτουργία τριών μονάδων υποκατάστασης (χορήγηση μεθαδόνης) σε νοσοκομεία.

- Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.

- Μείωση αστικών αξιών στο κέντρο της Αθήνας.

- Μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων του κέντρου σε φοιτητικές εστίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε:

1) την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ.

2) καθημερινές περιπολίες πεζών και εποχούμενων τμημάτων των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

3) Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

4) Επιχειρήσεις αστυνομικών ομάδων (επιχειρήσεις «σκούπα») κάθε εβδομάδα

Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών μονάδων υποκατάστασης για χρήστες ναρκωτικών, τη μείωση των αντικειμενικών αξιών για κατοικίες σε Μεταξουργείο και Κεραμικό, τη χορήγηση κινήτρων για νέα ζευγάρια που θέλουν να κατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας, τη μετατροπή παλιών ξενοδοχείων σε ξενώνες, καθώς και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

Τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος.

Στην εισήγησή του κ. Παπανδρέου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, αλλά όπως ο ίδιος τόνισε «αυτό δεν είναι αρκεί. Η παρέμβασή μας δεν αφορά απλά το να εγγυηθούμε την ασφάλεια, αλλά και να ξαναβρεί η πόλη την ψυχή της» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι η παρακμή και τα συσσωρευμένα προβλήματα στο κέντρο έχουν τη ρίζα τους στις δεκαετίες του 60 και του 70.

«Συχνά αντιμετωπίζουμε απλουστευτικά τα προβλήματα και περιοριζόμαστε σε ένα θέμα, στη συγκέντρωση μεταναστών» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε το πρόβλημα είναι ευρύτερα κοινωνικό και απαιτεί πολιτική λύση. Επίσης ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι από το 2004 και μετά οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και τα αποτελέσματα είναι ορατά σήμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα