Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και σύσσωμης της Αντιπολίτευσης με φόντο την ακρίβεια στην αγορά και τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, με αφορμή πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ για άμεση προκήρυξη εκλογών και αναφορές του στις υποθέσεις της Ζίμενς και των υποβρυχίων αλλα και την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε και σήμερα στην Ολομέλεια.

Κατά την δεύτερη συνεδρίαση του νομοσχεδίου για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού
(που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα επί της αρχής του από την πλειοψηφία) τον «χορό» της «κόντρας» άνοιξε ο Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις πολιτικές που ακολούθησαν στην αγορά, την διαχείριση του δημόσιου χρήματος, την Ζίμενς και τα υποβρύχια. Χαρακτήρισε δε, τα δύο μεγάλα κόμματα «σιαμαία» και «δίδυμα» με το σκεπτικό ότι είναι «από κοινού σε όλα» και ανέφερε πως «η μόνη λύση είναι οι εκλογές εδώ και τώρα για να διώξει ο λαός όλους εκείνους που είτε με ανομήματα, είτε με παραλείψεις έφεραν την χώρα να ευτελίζεται από τον Τούρκο». Ταυτόχρονα εξέφρασε την χαρά του που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα για την Ζίμενς ώστε «να φτάσουμε σε ταμίες και ταμεία, εκεί που βρίσκονται τα πολλά λεφτά…».

Στην αναφορά περί «διδύμων» του προέδρου του ΛΑΟΣ στάθηκε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού, Μ. Χρυσοχοϊδης ο οποίος κατέθεσε στοιχεία για να αποδείξει - όπως είπε - ότι δεν είναι ίδιοι όλοι αλλά διαφέρουν στην εφαρμογή των πολιτικών, ενώ κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι επιχείρησαν να πουν ότι σήμερα γίνεται καταστροφή ενώ καταστροφή επήλθε επί των ημερών τους. Ανέφερε ειδικότερα ότι το 2008 ο δομικός πληθωρισμός εκτός του πετρελαίου και των εποχιακών διακυμάνσεων βρισκόταν στο 4% εξαιρετικά υψηλός ενώ σήμερα ο σκληρός πυρήνας του πληθωρισμού υποχώρησε σε μηδενικούς ρυθμούς και το 90% του γενικού δείκτη διαμορφώθηκε την προηγούμενη χρονιά δυστυχώς από τις φορολογικές επιβαρύνσεις που είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να βάζει για να διασώσει την Οικονομία. Ακόμη τόνισε ότι επιχειρείται μείωση τιμών ενώ κατέθεσε πίνακα ανεξάρτητων εταιρειών μετρήσεων που αναφέρουν ότι το 2008 καταγράφηκε πραγματική αύξηση 4,3% και τώρα υπάρχει μείωση 0,4% κι επίσης ότι το ενεργειακό καλάθι αυξανόταν με τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό στις χώρες του ΟΟΣΑ.


«Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2013», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στον κ. Καρατζαφέρη ενώ στις αναφορές του περί σκανδάλων, ο κ. Πρωτόπαπας διαβεβαίωσε ότι «εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πάρουμε και όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που χρειάζονται ώστε να διερευνηθεί πλήρως και ταχύτατα η άλλη μεγάλη υπόθεση για τα υποβρύχια».


Όταν τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος δήλωσε την εκπληξή του για «τις συγκρίσεις» που επιχείρησε να κάνει ο υπουργός και υποστήριξε ότι σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει πλέον καμία συλλογική ευθύνη και κανένα αίσθημα αυτοκριτικής. «Είμαστε η δεύτερη χώρα με πληθωρισμό στην ΕΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα