Σε λίγο η σύνθεση της νεας κυβέρνησης

Με κεντρικά στελέχη της που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ. θα συμμετάσχει τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς έδωσε το «πράσινο φως» και στη νέα κυβέρνηση θα έχουν κεντρικό ρόλο οι δυο αντιπρόεδροι κκ. Δ. Αβραμόπουλος
και Στ. Δήμας, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κ. Κ. Αρβανιτόπουλος και ο στενός του οικονομικός σύμβουλος και καθηγητής Μακροοικονομίας κ. Ι. Μουρμούρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο κ. Δήμας αναμένεται να οριστεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Αβραμόπουλος υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπουργός Παιδείας και ο κ. Μουρμούρας θα τοποθετεί στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Μέχρι την τελευταία στιγμή «έπαιζε» το όνομα του κ. Π. Χηνοφώτη για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Με αυτές τις επιλογές η ΝΔ θα έχει παρουσία σε κομβικά υπουργεία της νέας κυβέρνησης, καθώς ο κ. Σαμαράς δίνει ιδιαίτερο βάρος εκτός από την οικονομία που είναι το κεντρικό θέμα και στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, λόγω των εξελίξεων που αναμένονται στα εθνικά θέματα το επόμενο διάστημα.

Επίσης κρίθηκε απαραίτητη η συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στο υπουργείο Παιδείας για να εφαρμοστεί και ο νέος νόμος (περιλαμβάνεται και η άρση του ασύλου πάγιο αίτημα της ΝΔ) για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με τον οποίο η ιδία συμφώνησε τους προηγούμενες μήνες κάνοντας το πρώτο βήμα για τη συναίνεση.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα παραιτηθεί της βουλευτικής του έδρας, ώστε να γίνει πράξη ρητή αρχική δέσμευση του κ. Σαμαρά, ότι η Ν.Δ. δεν θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση με κοινοβουλευτικά της μέλη.

Tη θέση του στη Βουλή αναμένεται να καταλάβει η πρώτη επιλαχούσα στην Α Αθηνών κυρία Ελενα Κουντουρά.

«Προσφέρουμε ότι καλύτερο έχουμε σε επίπεδο στελεχών. Βάζουμε πλάτη να σωθεί η χώρα» λένε ηγετικά στελέχη και σημειώνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει μπει σε λογική διαπραγμάτευσης, αλλά να βοηθήσει μια μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Keywords
Τυχαία Θέματα