Σε ιδιώτες το 100% του "Ελληνικού"

Το 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» θα διαθέσει τελικά στους υποψήφιους επενδυτές το Δημόσιο, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εγκρίνοντας σήμερα τα τεύχη για την τελική φάση του σχετικού διαγωνισμού.
Ειδικότερα, το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 30% στην κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί.

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτική οικονομική προσφορά,
μαζί με το επιχειρηματικό σχέδιο για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, έχοντας ως δεδομένο ότι μπορούν να αποκτήσουν το 100% των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. με παράλληλη υποχρέωση ότι δεν μπορούν να προσφέρουν προς πώληση, επιφάνεια μεγαλύτερη του 30% που θα έχει χαρακτηριστεί για κατοικίες.

Σε δηλώσεις του με αφορμή την απόφαση, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού, δεδομένης, όπως είπε, και της ποιότητας των επενδυτικών εταιρειών που έχουν προεπιλεγεί για την τελική φάση του.

Τόνισε επίσης ότι τα οικονομικά μεγέθη από την υλοποίηση του έργου είναι πολύ σημαντικά για την ελληνική οικονομία και εκτίμησε ότι αυτά θα προσδώσουν σημαντική αξία στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε και για την πρώτη φάση του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και καθόρισε τις επόμενες κινήσεις.

Ενημερώθηκε τέλος και για την διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης της ΕΥΑΘ, για την οποία η οριστική απόφαση θα ληφθεί μετά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.
Keywords
Τυχαία Θέματα