Ραδιομαραθώνιος για την ενίσχυση των ελληνικών σχολείων

ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ
Μεγάλη συμμετοχή και οικονομική επιτυχία είχε ο Ραδιομαραθώνιος του Σαββατοκύριακου με στόχο τη συγκέντρωση 150.000 δολαρίων για ελληνόφωνα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, τόσο τα ημερήσια (Σωκράτης-Δημοσθένης) όσο και εκείνα που λειτουργούν Σάββατο (Αριστοτέλης, Πλάτων-Όμηρος, Άγιος Νικόλαος).

Το κάλεσμα της ερανικής επιτροπής υπό την προεδρία του Ορφέα Βοσνιάδη έγινε μέσω των
ραδιοφωνικών σταθμών CFMB και Radio-Centre Ville. Στόχος ήταν η ενίσχυση των ημερήσιων σχολείων Σωκράτης-Δημοσθένης, η επιχορήγηση των οποίων από την κυβέρνηση του Κεμπέκ έχει μειωθεί κατά 40% τα τελευταία χρόνια.

Ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη των ελληνόφωνων σχολείων από την παροικία αλλά και τους κυβερνητικούς μηχανισμούς Ελλάδας, Καναδά και Κεμπέκ, τόνισαν μεταξύ άλλων ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, οι ομοσπονδιακοί βουλευτές Τόμας Μουλκέρ και η ελληνικής καταγωγής βουλευτής από τη Μανιτόμπα Νίκη Αστον, ο βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ Τζέρι Σκλαβούνος, η δημοτική σύμβουλος του Μοντρεάλ Μαίρη Ντέρος καθώς και παράγοντες της ομογένειας και απλοί πολίτες.

Τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μοντρεάλ αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής φύσης αλλά και επάρκειας δασκάλων της ελληνικής γλώσσας, γι' αυτό ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας να συνεχίσει την αποστολή διδακτικού προσωπικού.
Keywords
Τυχαία Θέματα