Ψάχνοντας λύση για τη λαθρομετανάστευση

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε σήμερα ότι κάλεσε την Τυνησία να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης με τη μετανάστευση η οποία εντείνεται όλο και περισσότερο στα νότια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περίπου 22.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς Τυνήσιοι, έχουν φτάσει στην Ιταλία και τη Μάλτα μετά το ξέσπασμα των ταραχών στη βόρεια Αφρική τον Ιανουάριο, αναγκάζοντας τις δύο χώρες να ζητήσουν βοήθεια από την ΕΕ.

Ο Μπαρόζο δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο
ότι τηλεφώνησε χθες στον προσωρινό πρωθυπουργό της Τυνησίας Μπέζι Κάιντ Εσέμπσι για να επαναλάβει την πρόθεση της ΕΕ να βοηθήσει την Τυνησία "στον αγώνα της για ελευθερία, δικαιοσύνη και κοινωνική πρόοδο".

"Στο πλαίσιο αυτό, έθιξα επίσης το ζήτημα της μετανάστευσης, το οποίο η Τυνησία και η Ευρώπη πρέπει να προσεγγίσουν από κοινού σε ένα πνεύμα πραγματικής συνεργασίας", σημείωσε.

Χθες η επίτροπος της ΕΕ για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρεμ εξέφρασε την πρόθεση της ΕΕ να παράσχει κεφάλαια για να βοηθήσει στον επαναπατρισμό των βορειοαφρικανών μεταναστών.
Keywords
Τυχαία Θέματα