Βραβείο στο Al Jazeera

Η αγγλόφωνη υπηρεσία του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazira τιμήθηκε χθες με το βραβείο δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Η αγγλόφωνη υπηρεσία επελέγη από το Πανεπιστήμιο για τη βάθος και την ποιότητα της αντικειμενικής κάλυψης των κινημάτων αμφισβήτησης στη Μέση Ανατολή.

"Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα να φθάσει στην καρδιά των πολύπλοκων γεγονότων που συμβαίνουν σε χώρες όπου υπάρχει ιστορική δυσκολία κάλυψης της επικαιρότητας", δήλωσε ο πρύτανης της σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Νίκολας Λεμάν.

Το βραβείο
θεσμοθετήθηκε το 1958 και έχει απονεμηθεί κατά το παρελθόν σε θρυλικές προσωπικότητες της αμερικανικής τηελόρασης, όπως ο παρουσιαστής του CBS Ουόλτερ Κρόνκαϊτ.

Ο πρώην υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους Ντέιβιντ Ράμσφελντ είχε κάποτε επικρίνει την κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ από το Al Jazira χαρακτηρίζοντάς την "διαστρεβλωτική, ανακριβή και απαράδεκτη". Ο Ράμσφελντ αναφερόταν τότε στην αραβόφωνη υπηρεσία του τηλεοπτικού δικτύου που ιδρύθηκε το 1996 με έδρα το Κατάρ.

Η αγγλόφωνη υπηρεσία λειτουργεί από το 2006 και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πρόσφατα επαινώντας την ότι το γεγονός ότι η ακροαματικότητά της αυξάνεται στις ΗΠΑ οφείλεται στο ότι το δίκτυο "μεταδίδει αληθινές πληροφορίες 24 ώρες στο 24ωρο και όχι εκατομμύρια διαφημίσεις και συζητήσεις μεταξύ σχολιαστών, αυτό που κάνουμε στα δικά μας τηλεοπικά δίτυα και που δεν μάς προσφέρουν ιδιαίτερη ενημέρωση και ακόμη λιγότερη στους ξένους".
Keywords
Τυχαία Θέματα