Γερμανογαλλικές αβροφροσύνες

Για κοινή βούληση Γαλλίας και Γερμανίας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να υπάρξει σταθεροποίηση της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος έκανε λόγο ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό, μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας,
στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου, στάθηκαν στην ανάγκη να ολοκληρωθεί και να συζητηθεί το συντομότερο η έκθεση της τρόικας για την πρόοδο της Ελλάδας, ενώ επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις περί σύγκρουσης των δύο χωρών για τις μεθόδους εξόδου από την οικονομική κρίση.

«Είναι ανάγκη να αποτελέσουμε το παράδειγμα για το πώς οι διαφορές μπορούν να υπερβαίνονται, προς όφελος της Ευρώπης», υπογράμμισε η κ. Μέρκελ, με τον κ. Ερό να κάνει λόγο για ανάγκη επιστροφής στην ανάπτυξη, αλλά και στην εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στο χώρο της ευρωζώνης.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι η χώρα της επιθυμεί μια δυνατή Γαλλία, όπως και η Γαλλία επιθυμεί μια δυνατή Γερμανία, ώστε και οι δύο να αποτελούν τη βάση για μια δυνατή και στέρεη Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα περιστατικά βίας στη χώρα μας κατά γερμανών αξιωματούχων και συμβόλων, η Ανγκελα Μέρκελ περιορίστηκε να δηλώσει ότι η βία δεν αποτελεί λύση και να επαναλάβει την ανάγκη να ολοκληρωθεί και να συζητηθεί η έκθεση της τρόικας.

«Από τη στιγμή που θα συμφωνήσουμε σε μια μόνιμη βιώσιμη λύση, αυτή πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό για να προχωρήσουμε μπροστά», σημείωσε από την πλευρά του ο Ζαν Μαρκ Ερό, ο οποίος έδωσε εκ νέου έμφαση στην αναπτυξιακή διάσταση που πρέπει να έχουν, κατά τη Γαλλία, οι όποιες αποφάσεις παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα