Πως εκλέγεται πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ

Κύριε Πρόεδρε,
σχετικά με το θέμα συνεργάτη σου που έγραψε για συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου και ότι θα συγκληθεί Συνέδριο για να εκλέξει το νέο Πρόεδρο του Κινήματος, θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής: πρώτο, το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, προβλέπει
εκλογή του Προέδρου του Κινήματος με καθολική ψηφοφορία στην οποία παίρνουν μέρος τα μέλη και οι φίλοι
του. Δεύτερο, ότι για να γίνει εκλογή από το Συνέδριο, πρέπει να προηγηθεί άλλο Συνέδριο, καταστατικό, το οποίο θα αλλάξει το ισχύον, για να συγκληθεί νέο Συνέδριο, με διαδικασίες που θα οριστούν από το προηγηθέν Συνέδριο. Το πρώτο Συνέδριο θα πρέπει να είναι κατασταστικό και να συγκληθεί είτε από τον Πρόεδρο του Κινήματος είτε με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή του.
Για να μη ταλαιπωρείται ο συνεργάτης σου, ψάχνοντας, δίνω την πληροφορία ότι Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη προκηρυχθαί για τον Μάρτιο και δεν χρειάζονται δραματικές πρωτοβουλίες. Βεβαίως, το Εθνικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει το Καταστατικό, το οποίο μάλλον αγνοεί ο συνεργάτης σου, μπορεί να συντμήσει το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου κατά έξι μήνες ή να τον επιμηκύνει κατά το ίδιο διάστημα.
Βεβαίως υπάρχει και η διαδικασία του εκτάκτου Συνεδρίου. Για το πως συγκαλείται σου επισυνάπτων το σχετικό άρθρο του Καταστατικού.

Άρθρο 34 Έκτακτο Συνέδριο

1. Έκτακτο Συνέδριο συγκαλείται υποχρεωτικά με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου μετά από αίτημα του 1/3 τουλάχιστον των μελών του Εθνικού Συμβουλίου ή του 1/2 του αριθμού των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος ή του 10% του συνόλου των Μελών του Κινήματος, καθώς και με απόφαση του Προέδρου. Η απόφαση σύγκλησης λαμβάνεται το λιγότερο δύο (2) μήνες πριν από την καθοριζόμενη ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου. Ο προσυνεδριακός διάλογος διεξάγεται κατ' αναλογία των όσων ισχύουν για το τακτικό Συνέδριο. Οι απόψεις των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών υποβάλλονται το αργότερο τρεις (3) εβδομάδες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Και για να μη το ξεχάσω. Δεν υπήρξε καμία συνάντηση Γ. Παπανδρέου- Βενιζέλου σήμερα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ i-R : Δια ζώσης μπορεί να μην έγινε τελικά η συνάντηση, αλλά...τηλεφωνικά;
Keywords
Τυχαία Θέματα