Περιορίζουν τις αγορές για το Πάσχα οι Ρουμάνοι

Με συγκρατημένα έξοδα θα γιορτάσουν φέτος το Πάσχα οι Ρουμάνοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη από το Ρουμανικό Ινστιτούτο Αξιολόγησης και Στρατηγικής, IRES.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρουμάνων, ποσοστό 98%, δηλώνει ότι συνηθίζει να γιορτάζει το Πάσχα και μόνο το 2% δεν τηρεί τις παραδόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

Ο πρόεδρος του IRES, κοινωνιολόγος
Βασίλε Ντάντσου, ανέφερε ότι οι συνήθειες και τα έθιμα που συνδέονται με τη συγκεκριμένη γιορτή διατηρούνται, αλλά η οικονομική κρίση περιορίζει τα σχέδιά τους, καθώς σημαντικός αριθμός των ερωτηθέντων απαντάει ότι ο προϋπολογισμός για τις αγορές του Πάσχα είναι αισθητά πιο μικρός.

Το 1/3 των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για το Πάσχα δεν είναι επαρκής και ότι δεν θα μπορέσει να αγοράσει κάποια προϊόντα και το 14% είναι σε χειρότερη κατάσταση, καθώς δεν έχουν αρκετά χρήματα για τα βασικά είδη.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ακόμη ότι από την οικονομική κρίση πλήττονται κυρίως οι κάτοικοι της νότιας Ρουμανίας και ότι λιγότερο επηρεάζονται οι κάτοικοι της Τρανσυλβανίας και του Μπανάτ, στα δυτικά της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα