Ολάντ στους Γάλλους: Επενδύστε στην Ελλάδα

«Η Γαλλία ήταν ανέκαθεν στο πλευρό της Ελλάδας. Για εμάς η επιλογή αυτή ήταν επιλογή καρδιάς και λογικής» είπε ο Φρανσουά Ολάντ μιλώντας στο νεοϊδρυθέν Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Γαλλίας, σε ειδική εκδήλωση που έγινε το απόγευμα στο Χίλτον. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας
μάλιστα επανέλαβε την πρόθεσή του να ενισχύσει τη διοικητική και οικονομική συνεργασία που συνδέει τις δύο χώρες και να στείλει το μήνυμα στις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο ίδιος είπε ότι έχει στο μυαλό του «το 60% των νέων που είναι άνεργοι στην Ελλάδα».

Ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε την τριλογία των παραγόντων που σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να αποτελέσουν την προτεραιότητα της Ελλάδας στο επόμενο διάστημα: α) Η Ελλάδα να διαλέξει την οδό των μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να συμβάλλει στη σταθερότητας της ζώνης του ευρώ, β) να αναδιοργανώσει τον δημόσιο τομέα, κάτι στο οποίο, όπως σημείωσε, «μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό η Γαλλία» και γ) να υπάρξει δυνατότητα επενδύσεων που να ωφελήσουν την Ελλάδα.

«Περισσότερες από 120 γαλλικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με κύκλο εργασιών δύο δισ. ευρώ. Δεν είναι άσχημα. Κάποιες αποχώρησαν από την Ελλάδα και δουλειά μας είναι να τις ξαναφέρουμε πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Γαλλίας, αναφερόμενος ονομαστικά στις Bic, Lafrage, EDF και Alsthom.

«Θέλω να προωθήσω και την παρουσία μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προσδοκούν να έρθουν στην Ελλάδα και περιμένουν μια πρόσκληση. Ο έλληνας Πρωθυπουργός με ενημέρωσε προ καιρού για το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα. Ούτε χάρη ζητάμε, ούτε προνόμια, υπάρχουν διαγωνισμοί, ο καλύτερος θα νικήσει. Προσκαλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα τους απευθυνθεί», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ και αναφέρθηκε στο γαλλικό ενδιαφέρον για την ενέργεια, τις μεταφορές και το νερό.

Ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε και στο Ειδικό Ταμείο Επενδύσεων που προωθεί η Ελλάδα: «Είμαστε έτοιμοι τα γαλλικά κεφάλαια να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το ταμείο».

Ο γάλλος ηγέτης ευχαρίστησε δημοσίως τις ηγεσίες του ΣΕΒ και τις αντίστοιχης γαλλικής MEDEF για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Γαλλίας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε την παρουσία του γάλλου προέδρου στη χώρα μας και δήλωσε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών «για το οποίο ελπίζω να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα».

«Θα δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθεί μια μόνιμη συνεργασία» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την εκδήλωση για το όφελος και των δύο χωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα