Οικονομικές εκκρεμότητες ΟΣΚ

Στα 46.000.000 ευρώ ανέρχεται το σύνολο των οικονομικών εκκρεμοτήτων για το 2010 του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). Από τα χρήματα αυτά, τα 18.000.000 ευρώ είναι οφειλές του κατασκευαστικού έργου του ΟΣΚ και τα υπόλοιπα 28.000.000 ευρώ είναι οφειλές που αφορούν το Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης, που διενεργείται μέσω επιχορηγήσεων του ΟΣΚ προς τους ΟΤΑ της Επικράτειας, εγκεκριμένων κατά μεγάλο
μέρος την περίοδο 1.1.2008 - 30.9.2009.

Την ενημέρωση για τις οικονομικές εκκρεμότητες του ΟΣΚ κάνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ιωάννης Μαγκριώτης, με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, σχετικά με τη λειτουργία του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας. Όπως αναφέρει ο υπουργός, "καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη ρύθμιση εκκρεμοτήτων εντός του υφιστάμενου οικονομικού πλαισίου".

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, έχει καταγγείλει ότι εδώ και 9 μήνες παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ολοκαίνουργιο και λειτουργικό κτήριο που έχει προγραμματιστεί να στεγάσει το Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας, διότι ο εργολάβος επικαλείται μια χρηματική οφειλή του ΟΣΚ, ως υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο υφυπουργός Υποδομών, ωστόσο, Ι. Μαγκριώτης, ενημερώνει την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι ο ΟΣΚ κατέβαλε το ποσό των 6.875 ευρώ για τη σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ, η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα