"Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα"

Θερμές ευχαριστίες προς τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος "Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα", εκφράζει ο πρόεδρός του και συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, για τη συμμετοχή του στη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στο Καστελόριζο χθες, με χορηγία του Ιδρύματος.

"Κύριε Υπουργέ, η συμμετοχή
σας στη δενδροφύτευση στο ακριτικό Καστελόριζο, αναπτερώνει τις δυνάμεις μας να συνεχίσουμε το έργο μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας", τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος στην επιστολή που απέστειλε στον κ. Δρούτσα, υπογραμμίζοντας ότι "το ξεκάθαρο μήνυμα που στείλατε από τον ιστορικό αυτό τόπο της πατρίδας, έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τον καθημερινό αγώνα των κατοίκων του, που όπως τονίσατε, μας διδάσκουν τι σημαίνει να είσαι αληθινός και ουσιαστικός πατριώτης. Σε μία προσπάθεια να σταθούμε κοντά σε αυτούς τους ήρωες της καθημερινότητας που βιώνουν, έχοντας το Καστελόριζο στην καρδιά μας, όπως όλοι οι ομογενείς, θα συνεχίσουμε, με τις δυνάμεις μας, το έργο μας".

Στη συνέχεια, στην επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Σπυρόπουλος επισημαίνει ότι "η δεντροφύτευση ήταν ένα πρώτο βήμα, προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε ήδη εκφράσει την προθυμία μας να ανταποκριθούμε στις άμεσες ανάγκες του νησιού, ιδιαίτερα στις εκπαιδευτικές και αναμένουμε τις σχετικές προτάσεις του δημάρχου του Καστελόριζου για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών. Επίσης, παροτρύνουμε τους ομογενείς που θα ταξιδέψουν εφέτος στην Ελλάδα να επισκεφθούν και το όμορφο αυτό νησί. Οι προσπάθειές μας, όμως, δεν περιορίζονται μόνο στο Καστελόριζο. Από τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακοινώσαμε στους δήμους των ακριτικών νησιών του Αιγαίου, μέσω της δραστήριας "Ομάδας Αιγαίου", την πρόθεσή μας να χορηγήσουμε δενδροφυτεύσεις, όπως ήδη πράξαμε στη Σάμο και τη Ρόδο, στις αρχές του χρόνου".

Το Ίδρυμα "Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα", με έδρα το Σικάγο, δραστηριοποιείται πάνω από δέκα χρόνια, υλοποιώντας δενδροφυτεύσεις στην Ελλάδα, σε συνεργασία με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ποσό της χορηγίας-κίνητρο για κάθε δενδροφύτευση 4.000 δενδρυλλίων, ανέρχεται στο ποσό των 10.000 δολαρίων.
Από τον Δεκέμβριο του 2007 το πρόγραμμα τέθηκε υπό την αιγίδα του ΣΑΕ. Η δενδροφύτευση στο Καστελόριζο έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Μεγίστης (Καστελόριζο) και το Δήμο Ξάνθης, με την φροντίδα της "Εταιρεία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού".
Keywords
Τυχαία Θέματα