Οι μαθητές να επηρεάσουν τους γονείς τους στο θέμα της οδικής ασφάλειας

Το αισιόδοξο μήνυμα της μείωσης των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα το 2010 έναντι του 2009, με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για το τρέχον έτος, απηύθυνε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα έναρξης του σχεδίου δράσης για την οδική ασφάλεια 2011-2020, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Απευθυνόμενος σε μαθητές που ήταν παρόντες στην εκδήλωση ο κ. Ρέππας, σημείωσε ότι "η προσπάθεια θα συνεχιστεί και πρέπει
να είστε και εσείς μαζί γιατί μπορείτε να επηρεάσετε περισσότερο από τον αστυνομικό, περισσότερο από το Υπουργείο, περισσότερο και από το νόμο, τους γονείς σας οδηγούς. Εμείς έχουμε πολλά να κάνουμε που δυστυχώς δεν τα έχουμε πετύχει ως τώρα, εσείς όμως από τη δική σας πλευρά, να μείνετε το ίδιο ευαίσθητοι καθώς θα περνούν τα χρόνια, να μείνετε το ίδιο ρομαντικοί ακόμη και αν η ηλικία σας ή οι καθημερινές ανάγκες της ζωής δεν σας το επιτρέπουν, ώστε ο κόσμος να γίνει καλύτερος", τόνισε ο κ. Ρέππας και παρότρυνε τα παιδιά να αρνούνται να κάθονται στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου ακόμη και αν τους το προτείνουν, να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας, να φορούν κράνος όταν κάνουν ποδήλατο και να προσέχουν τα σήματα κυκλοφορίας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός ΥΜΔ Σπύρος Βούγιας τόνισε, ότι στόχος του Yπουργείου είναι να αναπτυχθεί η παιδεία και η κουλτούρα κυκλοφοριακής αγωγής από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, έτσι ώστε ακόμα και τα ίδια τα παιδιά να "εκπαιδεύουν" τους γονείς τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επίσημοι, μαθητές και προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν την έκθεση ζωγραφικής παιδιών με θέμα την οδική ασφάλεια, ενώ παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου "Χέλμειο", με τίτλο "Κίνδυνος και Ασφάλεια".

Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε διαδραστικό παιχνίδι στο αίθριο του Υπουργείου με σκοπό την εκπαίδευση για σωστή συμπεριφορά στο δρόμο, ενημέρωση για τα σήματα του Κ.Ο.Κ., και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη συμβολή των εκπαιδευτικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα