Οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν τις επιθέσεις

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, υποστήριξε ότι στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι συνεχίζουν τις "άγριες επιθέσεις" τους και ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει βόμβες διασποράς εναντίον πολιτών.

Κυβερνητικά στρατεύματα σφυροκοπούσαν τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη την πολιορκημένη πόλη Μιζουράτα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

"Τα στρατεύματα του συνταγματάρχη Καντάφι
συνεχίζουν τις άγριες επιθέσεις τους, συμπεριλαμβανομένης και της πολιορκίας της Μιζουράτα. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι οι δυνάμεις του Καντάφι ενδέχεται να χρησιμοποιήσαν βόμβες διασποράς εναντίον του λαού", είπε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών, Ούρι Ρόζενταλ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον.

Η Κλίντον κάλεσε επίσης τις λυβικές αρχές να απελευθερώσουν όλους τους Αμερικανούς που έχουν συλλάβει, συμπεριλαμβανομένων και "τουλάχιστον δύο δημοσιογράφους".

Αναφερόμενη στους δύο δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στη Μιζουράτα, τον Τιμ Χεδέρινγκτον και τον Κρις Χονδρός, εξέφρασε τα συλληπητήριά της, τονίζοντας ότι "λυπάται βαθιά για κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής".
Keywords
Τυχαία Θέματα