Οι Αμερικανοί έστειλαν βοήθεια στους πληγέντες

Οι Αμερικανοί συγκέντρωσαν ποσό σχεδόν 150 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουν τους Ιάπωνες που επλήγησαν από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, ανακοίνωσαν σήμερα ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι συγκέντρωσε 120,5 εκατομμύρια δολάρια, 10 εκατομμύρια δολάρια εστάλησαν από τις πρώτες ημέρες στον ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό και 50 εκατομμύρια θα μεταφερθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η πρόεδρος του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού Μπόνι Μακ Έλβιν-Χάντερ
υπενθύμισε ότι ο ιάπωνας ομόλογός της είχε βοηθήσει τις ΗΠΑ την επομένη της 11ης Σεπτεμβρίου και του κυκλώνα Κατρίνα.

"Τώρα είναι σειρά μας και καθήκον μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σας βοηθήσουμε", τόνισε απευθυνόμενη στους Ιάπωνες.

Άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Save the Children, συγκέντρωσαν 24,5 εκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων 13,9 εκατομμύρια στις ΗΠΑ. H οργάνωση που δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες είχε επίσης την ιδέα να εγκαταστήσει παιδότοπους για τους μικρούς Ιάπωνες που επέζησαν της καταστροφής.

Η χριστιανική ΜΚΟ World Vision ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 6,5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και έστειλε είδη πρώτης ανάγκης όπως ζεστά ρούχα και κλίνες σε τουλάχιστον 10.000 Ιάπωνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα