Ο στρατός εισήλθε στην Ντεράα

Ο συριακός στρατός εισήλθε σήμερα στην Ντεράα, εστία της αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος στο νότο της χώρας, για να καταδιώξει "έξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες", δήλωσε στρατιωτική πηγή που έκανε λόγο για "νεκρούς και τραυματίες" στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή την οποία επικαλούνται τα επίσημα ΜΜΕ, ο στρατός εισέβαλε
στην Ντεράα, 100 χλμ νότια της Δαμασκού, "προκειμένου να επαναφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια αποκρινόμενος στις εκκλήσεις για βοήθεια των κατοίκων που απαίτησαν την επέμβασή του προκειμένου να τερματιστούν πράξεις δολιοφθοράς και δολοφονίας που διαπράχθηκαν από εξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες".

"Μονάδες του στρατού, επικουρούμενες από δυνάμεις ασφαλείας καταδίωξαν τις εξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, συλλαμβάνοντας πολλούς απ΄αυτούς και κατάσχοντας σημαντικές ποσότητες όπλων και πυρομαχικών", ανέφερε.

"Οι συγκρούσεις προκάλεσαν έναν ορισμένο αριθμό θανάτων και τραυματισμών στις τάξεις του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας καθώς και σε εκείνες των τρομοκρατικών ομάδων", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με σύριους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια του επίμονου βομβαρδισμού της Ντεράα από το στρατό, που εισήλθε πριν από την αυγή στην πόλη υποστηριζόμενος από άρματα μάχης.
Keywords
Τυχαία Θέματα