Ο Πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος ο νέος πρωθυπουργός

Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να παραμείνουμε ασφαλείς στο ευρώ, τόνισε σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση «υπερβαίνει τις κομματικές και προσωπικές προκαταλήψεις».
Η νέα
κυβέρνηση καλείται να συνεχίσει στο δρόμο των μικρών και μεγάλων αλλαγών που ξεκινήσαμε, πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «με τις πλάτες των περισσοτέρων κομμάτων μπορούμε πλέον να βάλουμε τάξη στη χώρα».

Με το σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στους εταίρους μας ότι ξέρουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ότι ξέρουμε να συνεργαζόμαστε, συνέχισε.

Κάνοντας ένα απολογισμό της θητείας του, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, δήλωσε υπερήφανος που παρά, όπως είπε, τις αντιξοότητες καταφέραμε να κρατήσαμε τη χώρα όρθια και αποφύγαμε τη χρεοκοπία.

Υπογράμμισε ακόμη ότι ο ίδιος δεν λογάριασε ποτέ τίποτα μπροστά στο εθνικό συμφέρον, «κανένα αξίωμα καμία καρέκλα και κανένα πολιτικό κόστος». Για μένα η Ελλάδα είναι πάνω από όλα.

Αμέσως μετά το μήνυμά του στους πολίτες, ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Στις 19.00 συγκαλείται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης. Εκεί θα ανακοινωθεί το νέο σχήμα και το άτομο που θα ηγηθεί αυτού, προκειμένου υπάρξει δεδηλωμένη στην κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα