Ο κ. Γκμπαγκμπό αναχωρεί σε λίγες ώρες

Ο αναγνωρισμένος από τη διεθνή κοινότητα πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλασάν Ουαταρά υποσχέθηκε ότι θα προφυλαχθεί η "φυσική ακεραιότητα" του αντιπάλου του Λοράν Γκμπαγκμπό, όπως δήλωσε ο Άλι Κουλιμπαλί πρεσβευτής της Ακτής Ελεφαντοστού στη Γαλλία διορισμένος από τον κ. Ουαταρά.

"Γνωρίζω τον άνθρωπο. Δεν πρόκειται να αγγίξει τον Λοράν Γκμπαγκμπό.
Έτσι μου είπε και ξέρω πώς σκέφτεται" ανέφερε ο κ. Κουλιμπαλί, πρώην διπλωματικός σύμβουλος του κ. Ουαταρά.

"Η φυσική του ακεραιότητα θα προφυλαχθεί" επισήμανε ο κ. Κουλιμπαλί προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται τώρα ο κ. Γκμπαγκμπό.

Ο Λοράν Γκμπαγκμπό θα παραμείνει μόνο 2-3 ώρες ακόμα στην εξουσία δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης που έχει διορίσει ο κ. Ουαταρά , μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

"Το παιχνίδι τελείωσε για τον Γκμπαγκμπό. Σε δύο-τρεις ώρες όλα θα έχουν τελειώσει γι αυτόν", τόνισε ο Γκιγιόμ Σορό.

Ο Τσόι Γιουνγκ-τζιν, εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην χώρα ανέφερε αργά σήμερα ότι οι αστυνομικοί και οι φύλακες "εγκατέλειψαν" τον απερχόμενο πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκμπό και απόμειναν για την ασφάλειά του μόνο λίγες ειδικές δυνάμεις που περιβάλλουν οι μισές το προεδρικό μέγαρο και οι άλλες μισές την κατοικία του.

"Και οι 50 χιλιάδες αστυνομικοί και ένοπλοι πολιτοφύλακες εγκατέλειψαν τον κ. Γκμπαγκμπό", είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ήρθη σήμερα το μπλόκο στο ξενοδοχείο "Γκολφ" στην Αμπιτζάν όπου διαμένει και εργάζεται ο κ. Ουαταρά από τις 28 Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό France-Info είπε συγκεκριμένα ότι "δεν υπάρχει πλέον μπλόκο στο ξενοδοχείο και οι πολίτες που διαμένουν εκεί μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθερα".
Keywords
Τυχαία Θέματα