Σε 80 από 300 μειώνονται οι εφορίες

23:40 9/5/2011 - Πηγή: 24wro

Δραστική μείωση του αριθμού των ΔΟΥ, από 300 σε περίπου 80 εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών... Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς όπως ισχυρίστηκε ο “πολίτης πρέπει να μείνει έξω από τις ΔΟΥ με κάθε τρόπο”, ώστε να αποφεύγονται οι γκρίζες ζώνες ανάμεσα σε φορολογουμένους και εφοριακούς.


Ειδικότερα, σε παρέμβασή του στο Συνέδριο που διοργάνωσε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς με θέμα “Κράτος και Διαφθορά: πώς θα κτίσουμε υψηλά επίπεδα ακεραιότητας” ο Υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στις γκρίζες ζώνες που δημιουργούνται μεταξύ των σχέσεων φορολογουμένων και εφοριακών, τονίζοντας ότι ο πολίτης πρέπει να μείνει έξω από τις ΔΟΥ με κάθε τρόπο.

Χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή έγκλημα και ως έναν από τους σημαντικότερους λόγους που δεν μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία της χώρας μας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι δεν πιστεύει στην χρησιμότητα ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή, αλλά στο προοδευτικό φορολογικό σύστημα με το οποίο αναλογικά πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες.
Keywords
Τυχαία Θέματα