Ο Κάρτερ δηλώνει δεν πήγε για την απελευθέρωση

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, δήλωσε ότι μίλησε με Κουβανούς αξιωματούχους για την περίπτωση του Αμερικανού Άλαν Γκρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί στην Κούβα ως κατάσκοπος, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν πήγε στην Αβάνα με σκοπό να πετύχει την απελευθέρωσή του.

"Μίλησα με ορισμένους αξιωματούχους για την υπόθεση του Άλαν Γκρος. Δεν βρίσκομαι εδώ για να τον πάρω μαζί μου", είπε, μιλώντας στα ισπανικά, ο Κάρτερ, ο οποίος από την Δευτέρα πραγματοποιεί "ιδιωτική επίσκεψη" τριών ημερών στην Κούβα.

"Είμαι εδώ για να συναντηθώ με Κουβανούς, τόσο στην κυβέρνηση όσο και απλούς πολίτες", πρόσθεσε, αφού επισκέφθηκε ένα παλιό μοναστήρι της παλιάς πόλης της Αβάνας, που έχει μετατραπεί σε γηροκομείο. "Χαίρομαι πολύ που επέστρεψα στην Αβάνα, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών", πρόσθεσε ο Κάρτερ, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κούβα και το 2002. Τότε τον είχε υποδεχτεί ο Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος το 2006 παραχώρησε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, για λόγους υγείας.

Η Ουάσινγκτον ήλπιζε ότι η επίσκεψη του Κάρτερ στην Αβάνα θα ήταν μια ευκαιρία για να ζητήσει την απελευθέρωση του Άλαν Γκρος ο οποίος τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών με την κατηγορία ότι παρέδιδε τηλεπικοινωνιακό υλικό σε αντιφρονούντες.
Keywords
Τυχαία Θέματα