Επαφές του δημάρχου Αμαρουσίου στη Νέα Υόρκη

Άνοιγμα του Δήμου Αμαρουσίου προς την Ομογένεια της Αμερικής και ανάπτυξη «συγκεκριμένων πρωτοβουλιών» για την «περαιτέρω συνεργασία» του Δήμου με ελληνοαμερικανικούς φορείς επιχείρησε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, στην 5η λεωφόρο
του Μανχάταν.

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με στελέχη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, έχοντας και την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και με εκπροσώπους άλλων οργανισμών, με σκοπό την «προώθηση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τον Ελληνισμό, αλλά και την ανάδειξη επιτευγμάτων στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, τόσο από το Μαρούσι, όσο και από τον ελληνοαμερικανικό χώρο», όπως δήλωσε ο κ. Πατούλης. Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «πολλά μπορούν να γίνουν και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να επιτελέσει το δικό της ρόλο στην προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων του εθνικού κέντρου με τους απόδημους και ιδιαίτερα με τις νέες γενιές των ομογενών».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου επισήμανε ότι ένα από τα θέματα που συζήτησε με μέλη του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης είναι και το «αμφίδρομο όφελος» από τη διοργάνωση κοινών συνεδρίων και εκδηλώσεων στο Μαρούσι και στη Νέα Υόρκη, με βασική επιδίωξη «την προώθηση θεμάτων και προβλημάτων που καθορίζουν την ύπαρξη και το μέλλον των πολιτών μας, της χώρας μας και των απανταχού της γης Ελλήνων».

Ο κ. Πατούλης συζήτησε επίσης με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάση στη Νέα Υόρκη, πρέσβη Λουκά Τσίλα, την πιθανότητα παρουσίασης έκθεσης Κεραμικής στην αμερικανική μεγαλούπολη, μιας και ο Δήμος Αμαρουσίου φημίζεται γι’ αυτό το είδος της τέχνης, διαθέτοντας μόνιμη έκθεση και παραδοσιακό εργαστήρι κεραμικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα