Νέες κατηγορίες θα απαγγελθούν κατά του Μπεν Αλί

Οι αρχές της Τυνησίας κατέθεσαν νέες κατηγορίες κατά του ανατραπέντα πρώην ηγέτη της χώρας Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Αλί και της συζύγου του για το θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια του λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στο καθεστώς του, σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Τετάρτη το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΡ.

Αναφερόμενο σε όσα διέρρευσαν από δικαστική πηγή, το ΤΑΡ, αποκάλυψε ότι οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν
με αφορμή τη δολοφονία από τις δυνάμεις ασφαλείας πολλών διαδηλωτών στην πόλη Κουαρντανίν, στην κεντρική Τυνησία, όταν διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους πολίτες προσπάθησαν να εμποδίσουν τον ανηψιό του Μπεν Αλί, Καίς, να εγκαταλείψει την πόλη.

Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της 15ης προς την 16η του περασμένου Ιανουαρίου, μία μόλις ημέρα μετά τον διάρκειας ενός μηνός ξεσηκωμό του λαού της Τυνησίας που οδήγησε στο τέλος της 23ετούς ηγεμονικής διακυβέρνησης της χώρας από το καθεστώς του Μπεν Αλί, που εξαναγκάσθηκε να καταφύγει στη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα η επανάσταση στην Τυνησία αποτέλεσε το πρώτο από τα παρόμοια περιστατικά, που ενεργοποίησαν το ντόμινο των πολιτικών εξελίξεων στον Αραβικό κόσμο.

Οι καινούργιες κατηγορίες προσάπτουν στον Μπεν Αλί και τη συζυγό του Λεϊλά Τραμπελσί το έγκλημα της " συνωμοσίας εναντίον της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας " αλλά και αυτό της " υποκίνησης σε διαταραχή, δολοφονίες και λεηλασίες ", όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο.

Η προσωρινή κυβέρνηση της Τυνησίας σε μια εμφανή προσπάθεια να εδραιώσει το κύρος της στα μάτια του λαού της χώρας και να νομιμοποιήσει ακόμα περισσότερο την εξουσία της στο εσωτερικό της χώρας, καταδιώκει τα υπολείμματα της κυβέρνησης του Μπεν Αλί.

Αρκετοί συγγενείς του αλλά και ορισμένοι από τους πιο στενούς συνεργάτες του έχουν οδηγηθεί στις φυλακές αμέσως μετά την αποχώρηση του Μπεν Αλί από τη χώρα.

Το ΤΑΡ ανέφερε ότι οι κατηγορίες που προσάπτονται στον πρώην πρόεδρο της χώρας, απευθύνονται επίσης σε 14 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας για το ρόλο τους στα γεγονότα της πόλης Κουαρντανίν όπου βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον τέσσερεις διαδηλωτές.

Οι αρχές της Τυνησίας που είχαν δηλώσει τον περασμένο μνήμα ότι προετοιμάζουν φάκελο με 18 παράνομες ενέργειες εναντίον του Μπεν Αλί όπου συμπεριλαμβάνονται και κατηγορίες για ανθρωποσφαγή αλλά και διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, περιμένουν την έκδοση του Μπεν Αλί και της συζύγου του Λεϊλά Τραμπελσί, από τη Σαουδική Αραβία.
Keywords
Τυχαία Θέματα