Η Ουάσινγκτον για τη συμφωνία συμφιλίωσης

Ο Λευκός Οίκος προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να διαβεβαιώσουν ότι η συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ των δύο αντίπαλων παλαιστινιακών οργανώσεων, της Φάταχ και της Χαμάς ,θα εφαρμοστεί με τέτοιο τρόπο που θα προωθεί την προοπτική της ειρήνης με το Ισραήλ παρά θα την υπονομεύει. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι, μετά την υπογραφή της συμφωνίας συμφιλίωσης μεταξύ των δύο πλευρών που θέτει τέλος στην εδώ και τέσσερα χρόνια διαμάχη τους, δήλωσε μιλώντας στον Τύπο ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ζητά να ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής. Σημειώνεται ότι από
την πλευρά του το Ισραήλ κρίνει την συμφωνία Φάταχ-Χαμάς ατυχή.
Θετικό βήμα
Η Βρετανία εξέφρασε αντίθετη γνώμη απο αυτήν του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επισκέπτεται το Λονδίνο, εκτιμώντας ότι η συμφωνία συμφιλίωσης των δύο μέχρι τώρα αντίπαλων παλαιστινιακών οργανώσεων μπορεί να είναι "ενα βήμα προς τα εμπρός".

"Ελπίζουμε ότι η παλαιστινιακή συμφιλίωση θα είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός", δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον.

"Ηρθε η στιγμή για να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και όχι να αγνοηθεί. Αυτό θα είναι το κύριο μήνυμα του κ. Καμερον προς τον κ. Νετανιάχου κατά τη συνάντησή τους", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

"Βεβαίως και θα κρίνουμε κάθε παλαιστινιακή κυβέρνηση για τις πράξεις της. Επιθυμούμε όπως η παλαιστινιακή κυβέρνηση καταγγείλει τη βία και δεσμευτεί σε μια εποικοδομητική ειρηνευτική διαδικασία" πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο κ. Νετανιάχου κατάγγειλε τη συμφωνία συμφιλίωσης Φάταχ και Χαμάς και τόνισε ότι συνιστά "ένα κτύπημα για την ειρήνη" και "μια μεγάλη νίκη για την τρομοκρατία".
Keywords
Τυχαία Θέματα