Μεταρρυθμίσεις στη Ρουμανία

Το ΔΝΤ δεν διαθέτει εμπειρία, αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία για την υλοποίηση των προβλεπόμενων, από τις προϋποθέσεις δανειοδότησης, μεταρρυθμίσεων στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, στη Ρουμανία.

Για τον λόγο αυτό, αναμένει σχετικές πρωτοβουλίες, αλλά και στηρίζεται στην τεχνογνωσία που διαθέτουν τόσο η Παγκόσμια Τράπεζα, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου του ΔΝΤ
στο Βουκουρέστι, Τζέφρι Φρανκς.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ΔΝΤ, βρίσκεται η ανάγκη που υπάρχει για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στις κρατικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργικότητά τους, αλλά και να μειωθούν τα ελλείμματα που εμφανίζουν. Η μείωση των ελλειμμάτων στις επιχειρήσεις αυτές, συνδέεται δραστικά και άμεσα με την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος στον κεντρικό προϋπολογισμό, αλλά και την πορεία που παρουσιάζουν τα κρατικά έσοδα.

Παράλληλα, οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με τους όρους δανειοδότησης, που έχει δεσμευτεί να ικανοποιήσει η ρουμανική κυβέρνηση, έναντι του ΔΝΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα