Κεντρικός στόχος της Τουρκίας ο τετραπλασιασμός των εξαγωγών!

Στο επίκεντρο της προσοχής της τουρκικής κυβέρνησης, βρίσκεται η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών, αλλά και η συνέχιση της θετικής πορείας τους. Οι εξαγωγές της Τουρκίας, αυξήθηκαν κατά 3,5 φορές, τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ μπορούν τετραπλασιαστούν σε σύγκριση με το σημερινό επίπεδό τους, μέσα στα επόμενα 12 χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συμμετείχε σε συνάντηση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, με κεντρικό θέμα: «Τουρκική Στρατηγική Εξαγωγών για το 2023», απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνησή
του, για «μη ρεαλιστικούς στόχους» στον εξαγωγικό τομέα.

Ο κ. Ερντογάν απέδωσε την αμφισβήτηση στις συνθήκες του προεκλογικού κλίματος που αρχίζουν να επικρατούν στη γειτονική χώρα, καθώς οι γενικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, τονίζοντας ότι οι εξαγωγικοί στόχοι έχουν μελετηθεί και αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια και είναι πραγματοποιήσιμοι.

Η σοβαρότητα με την οποία η τουρκική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα αύξησης των εξαγωγών, αποδεικνύεται και από το πρόσφατο «άνοιγμα», με τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο πρόεδρος Γκιουλ στη Δυτική Αφρική, ενώ η προσπάθεια υποστηρίζεται από τις θετικές εξελίξεις στην τουρκική οικονομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα