Με ντημπέϊτ η προεκλογική ατζέντα

Δύο προσωπικές διακαναλικές αναμετρήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά θα επιδιώξει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ενώ παράλληλα θα ζητήσει να γίνουν άλλα δύο με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών.

Η πρόταση Βενιζέλου δεν βρίσκει απολύτως σύμφωνη τη Νέα Δημοκρατία,
η οποία θεωρεί πως πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι ίσχυσε και το 2009, όταν στήθηκε ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών και ένα ακόμη με όσους αρχηγούς δικαιούνταν να συμμετάσχουν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στον αριθμό των ντιμπέιτ πιστεύοντας ότι η απευθείας τηλεοπτική αντιπαράθεση των δύο θα του δώσει το πλεονέκτημα να κερδίσει στα σημεία τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με συνεργάτες του, στηρίζει την επιχειρηματολογία του στη λογική ότι είναι προτιμότερο να μιλάς τη γλώσσα της ειλικρίνειας από το να επιδίδεσαι σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, κάτι που όπως θεωρεί πράττουν ο πρόεδρος και τα στελέχη της Συγγρού.

Η ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ενημέρωσε χθες και την άτυπη ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ - την οποία, όπως φαίνεται, θα συγκαλεί ανά τακτά διαστήματα - ότι προτίθεται να προτείνει στην αρμόδια διακομματική επιτροπή τη διενέργεια δύο ντιμπέιτ με τη συμμετοχή των προέδρων των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, δηλαδή του ιδίου και του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα θα ζητήσει να διεξαχθούν ακόμη δύο τηλεαναμετρήσεις παρουσία και των πολιτικών αρχηγών που βάσει των ισχυόντων κανονισμών έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Εκτιμά εξάλλου ότι λόγω της λιτής προεκλογικής καμπάνιας και των περιορισμένων σε αριθμό ανοιχτών συγκεντρώσεων η πρόταση για τη διεξαγωγή τεσσάρων ντιμπέιτ θα βοηθήσει την Ιπποκράτους να προωθήσει καλύτερα στους πολίτες τα μηνύματά της ενόψει των εκλογών.

Παράλληλα, θα συγκροτηθεί και η λεγόμενη «ομάδα κρούσης» που έχει προαναγγείλει ο νέος επικεφαλής της Ιπποκράτους, η οποία θα αναλάβει την εκπροσώπηση του Κινήματος σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας θα σχηματοποιηθεί και η επικοινωνιακή καμπάνια του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης (από την οποία απουσίαζαν οι υπουργοί Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Χρ. Παπουτσής) ο Βαγγέλης Βενιζέλος ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει κανονικά το διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο. Επίσης, σήμερα θα έχει συνάντηση με αυτοδιοικητικά στελέχη στην Ιπποκράτους και αύριο θα πάρει μέρος σε εκδήλωση διαλόγου στο Μουσείο Μπενάκη με επιστήμονες που βρίσκονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν έκρυψε χθες τον προβληματισμό του για την ένταση της αντιπαράθεσης μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και της Βάσως Παπανδρέου. Στους συνομιλητές του τόνισε ότι επιθυμεί η κριτική προς το παρελθόν να είναι ισορροπημένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται για περιπτώσεις όπου σημειώθηκαν λανθασμένοι χειρισμοί. Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο Νίκος Σαλαγιάννης μίλησε για βαριές κουβέντες.

Την ίδια ώρα ο Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωνε στο κρατικό
Keywords
Τυχαία Θέματα