Λύση για το Κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ

Συνέχεια άλλων θετικών αποφάσεων, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Στέφανος Στεφάνου το ψήφισμα της Επιτροπής Νομικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στο οποίο, όπως επεσήμανε, υπάρχουν σημαντικές και θετικές αναφορές για την Κύπρο και το Κυπριακό.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι η Τουρκία δεν είναι απενοχοποιημένη, ούτε και βρίσκεται στο απυρόβλητο, όπως ορισμένοι ισχυρίζονται.

Η Τουρκία, συνέχισε, βρίσκει συνεχώς μπροστά της την
Κύπρο και το Κυπριακό, όπως συνεχώς διαμαρτύρονται Τούρκοι αξιωματούχοι.

«Η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό, που οδήγησε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, η διατύπωση ξεκάθαρων θέσεων που στηρίζονται σε αρχές, αλλά και επίδειξη του απαραίτητου ρεαλισμού στις διαπραγματεύσεις, η έντονη διεθνής δραστηριότητα που έχει αποδυθεί ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση, αποδίδουν καρπούς και έχουν συνδράμει τα μέγιστα στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της ελληνοκυπριακής πλευράς, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Πάνω σε αυτή την αξιοπιστία, την οποία έχουμε οικοδομήσει, επενδύουμε και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να λύσουμε το Κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στη βάση των ψηφισμάτων του, στη βάση των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου 1977 και 1979, των αρχών του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, για μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει την Κύπρο και το λαός της, κατέληξε ο κ. Στεφάνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα