Παρουσιάστηκε «Η φωλιά του φιδιού»

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Η φωλιά του φιδιού» του αείμνηστου δημοσιογράφου Βασίλη Παπαθανασόπουλου παρουσιάστηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από συναδέλφους του και φίλους που δεν τον ξέχασαν. «Ο Βασίλης Παπαθανασόπουλος ήταν ένας από τους πλέον αγαπητούς συναδέλφους. Υπήρξε εκτός από διακεκριμένος δημοσιογράφος άνθρωπος με ήθος, ευσυνειδησία, εργατικότητα και αξιοπρέπεια. Προσέφερε πολλά στην ελληνική δημοσιογραφία και την ελληνική κοινωνία. Τον χάσαμε αλλά δεν τον ξεχνάμε» ανέφερε στην διάρκεια της παρουσίασης ο πρόεδρος
της Ένωσης Συντακτών, Πάνος Σόμπολος.

«Η Φωλιά του Φιδιού» είναι ένα πολιτικό-εκκλησιαστικό θρίλερ. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Ρωμαιοκαθολικό μοναστήρι του Αγίου Λαυρεντίου στη Κροατία, που βρίσκεται κτισμένο κάτω από το πλέον πολύτιμο υλικό για την παραγωγή ενέργειας και πυρηνικών βομβών, το ουράνιο.

Οι πληροφορίες για την ύπαρξη αυτού του δαιμονικού υλικού, γίνονται αντικείμενο μυστικής διαμάχης μεταξύ του Βατικανού, της Ρωσίας, μιας μεγάλης δυτικής χώρας (που δεν κατονομάζεται, αλλά υπονοείται ότι πρόκειται για τις ΗΠΑ) και της Γιουγκοσλαβίας.

«Η ιστορία είναι ένα παραμύθι που το γράφουν οι νικητές και αυτή η διαπίστωση παραμένει διαχρονικά επίκαιρη.Το πνεύμα και η καρδιά του Βασίλη θα είναι πάντα εδώ μέσα από την παρακαταθήκη που μας άφησε όχι μόνο με τον έντιμο τρόπο που άσκουσε την δημοσιογραφία αλλά και τα βιβλία του» όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς.

Ο συγγραφέας, βαθύς γνώστης της ιστορίας των Βαλκανίων δίνει με ελκυστικό ύφος το κλίμα της αιματηρής διαμάχης των εθνοτήτων της Γιουγκοσλαβίας μέσα από ήρωες - ανυποψίαστους και μη.

«Αισθάνομαι την παρουσία του παρόλο που είναι απών. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από την καρδιά μου που βρίσκεστε εδώ για να γιορτάσουμε την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου.Το αγαπούσε πολύ, ήθελε να εκδοθεί και αυτό έγινε πραγματικότητα» είπε στο κοινό βουρκωμένη η γυναίκα του Λίλιαν .

Ο Βασίλης Παπαθανασόπουλος ξεκίνησε την δημοσιογραφική σταδιοδρομία του στην εφημερίδα «Καθημερινή» το 1958. Στην συνέχεια εργάστηκε ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στις εφημερίδες « Το Βήμα», «Τα Νέα» και τον «Ελεύθερο Τύπο».

Το 1966 μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέστρεψε στην Ελλάδα και ήταν ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που οργάνωσε και εγκαινίασε τις ειδησεογραφικές μεταδόσεις στην τηλεόραση.

Μετά την μεταπολίτευση ανέλαβε διευθυντής Ενημερωτικών Εκπομπών και ειδήσεων στην τότε ΕΤ2 (σημερινή ΝΕΤ) και αργότερα την γενική διεύθυνση του σταθμού. 'Εφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβρη του 2008.

«Ο Βασίλης Παπαθανασόπουλος είναι ο άνθρωπος που έπαιζε την Ιστορία στα δάχτυλά του» ανέφερε ο επίτιμος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Περικλής Νεάρχου.

«Το βιβλίο του ευπατρίδη της δημοσιογραφίας Βασίλη Παπαθανασόπουλου μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι μπορεί να καθόμαστε πάνω σε ένα ηφαίστειο
Keywords
Τυχαία Θέματα