"Λύπη" για το θάνατο των δύο δημοσιογράφων

H Γαλλία εξέφρασε τη λύπη της σήμερα, την επομένη του θανάτου δύο δημοσιογράφων, του Βρετανού Τιμ Χεδέρινγκτον και του Ελληνοαμερικανού Κρις Χόνδρος στη Μιζουράτα της Λιβύης, καταδικάζοντας "το έγκλημα αυτό".

Γαλλία εκφράζει τη θλίψη της
για το θάνατο του Τιμ Χεδέρινγκτον του αμερικανικού περιοδικού Vanity Fair και του Κρις Χόνδρος του πρακτορείου Getty, χθες, στη Λιβύη στη διάρκεια των μαχών που αιματοκύλησαν τη Μιζουράτα", δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Κριστίν Φαζ.

Γαλλία καταδικάζει το έγκλημα αυτό και εκφράζει στις οικογένειες των θυμάτων, στους οικείους τους, στους συναδέλφους τους, την αλληλεγγύη της", πρόσθεσε.

"Μετά το θάνατο στις 12 Μαρτίου του Άλι Χάσαν Τζάμπερ, ενός εικονολήπτη του δορυφορικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, αυτή η νέα τραγωδία μάς υπενθυμίζει πόσο βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνουν οι δημοσιογράφοι στην υπηρεσία της ενημέρωσης του κόσμου", πρόσθεσε.

Οι ηλικίας 41 ετών Τιμ Χεδέρινγκτον και Κρις Χόνδρος σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη στη Λιβύη από πυρά στη Μιζουράτα. Δύο ακόμη δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.

"Η τραγωδία αυτή δείχνει επίσης την ορθή απόφαση για την ανάληψη διεθνούς στρατιωτικής δράσης για την προστασία αμάχων στη Λιβύη και παραπέμπει στην επιτακτική ανάγκη να απελευθερωθεί η πόλη της Μιζουράτας που πολιορκείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι εδώ και σχεδόν δύο μήνες", είπε η γαλλίδα εκπρόσωπος.
Keywords
Τυχαία Θέματα