Έκθεση για τους Ινδιάνους του Αμαζονίου

Έκθεση για τις αυτόχθονες φυλές που ζουν κατά μήκος του ποταμού Ορινόκο, στα δάση βροχής του Αμαζονίου, φιλοξενείται στο Σλοβενικό Εθνογραφικό Μουσείο. Η έκθεση, με θέμα «Ορινόκο: Οι Ινδιάνοι στα δάση βροχής του Αμαζονίου», είναι χωρισμένη σε τρία τμήματα: φύση, καθημερινή ζωή, πίστη και τελετουργίες.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν έναν αριθμό αντικειμένων (μάσκες, μουσικά όργανα σαμάνων και εργαλεία) της καθημερινότητας, που αντικατοπτρίζουν τη σχέση ανθρώπων και φύσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έναν
χρόνο και στο πλαίσιο της θα διοργανώνονται εργαστήρια για παιδιά, διαλέξεις, συζητήσεις για την καταστροφή των δασών του Αμαζονίου και θα προβληθούν ντοκιμαντέρ.

Τα εκθέματα είναι μέρος της Συλλογής Ορινόκο, με περίπου 2.000 αντικείμενα του ιδρύματος Cisneros Foundation, φιλανθρωπικής οργάνωσης που στηρίζει προγράμματα, με επίκεντρο ζητήματα της Λατινικής Αμερικής, στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της υγείας και του περιβάλλοντος.

Τα εκθέματα συγκεντρώνονται από το 1950, στο πλαίσιο των προσπαθειών του ιδρύματος για καλύτερη κατανόηση των πολιτισμών της Λατινικής Αμερικής, που επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις καταστροφές του περιβάλλοντος.
Keywords
Τυχαία Θέματα