Κρατούμενος ο Ακης

Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε από τον ανακριτή ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων. Μέχρι την απολογία του, ο πρώην υπουργός θα κρατείται στη ΓΑΔΑ. Ο κ.
Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Έξω από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε διάλογο με τους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν περίμενε την σημερινή εξέλιξη. Ο πρώην υπουργός απάντησε αρνητικά, ενώ σε επισήμανση δημοσιογράφου πως είχε πει στη Βουλή ότι τα περίμενε όλα αυτά, απάντησε: «Έχει περάσει καιρός, στο μεταξύ πίστευα ότι έχουν βάλει μυαλό. Καταλαβαίνετε ποιους εννοώ…».

Για την ίδια υπόθεση εκδόθηκαν άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν συλληφθεί τρία άτομα. Το βράδυ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε διάταξη με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων στην υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Πρόκειται για τους:

1. Νικόλαο Ζήγρα

2. Αστέριο Οικονομίδη, που μέχρι στιγμής διαφεύγει της σύλληψης, καθώς φέρεται να είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας. Φέρεται ως βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας από την οποία μέλος της οικογένειας του πρώην υπουργού αγόρασε ακίνητο

3. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία

4. Γεώργιο Σαχπατζίδη του Δημητρίου.

Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου. Η έρευνα ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσε στη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς και φορολογικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011. Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της», σχολιάζουν πηγές της Ιπποκράτους. Προσθέτουν μάλιστα ότι η Δικαιοσύνη «θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα».

«Η υπόθεση αυτή πρέπει να φέρει περισυλλογή, αυτοκριτική, αλλά και μέτρα σε ένα καθεστώς που είναι γνωστό ότι ήταν αδιαφανές με σκοτεινή διακίνηση μαύρου χρήματος για πολλά χρόνια», ήταν το σχόλιο του Γιάννη Ραγκούση για σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε μία απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης», ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, κληθείς να σχολιάσει τη σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης. Η δήλωση έγινε στο π
Keywords
Τυχαία Θέματα