Κανένα πρόβλημα στις αφίξεις τουριστών

Κανένα πρόβλημα δεν παρατηρείται στις αφίξεις τουριστών προς την Ελλάδα, εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας που εκλύεται από το πλέον ενεργό ηφαίστειο της Ισλανδίας, το Γκρίμσβετν, προκαλώντας τη ματαίωση των πτήσεων ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Σκωτία και μεταξύ πόλεων στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών Πρακτόρων, Γιώργος Τελώνη,ς υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα όλα βαίνουν καλώς
και δεν έχει διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα στις αερομεταφορές. Μάλιστα εξέφρασε την πίστη ότι δεν θα υπάρξει και στο μέλλον θέμα για την Ελλάδα, αν και τα γεγονότα ξυπνούν μνήμες από τα περυσινά γεγονότα που είχαν καθηλώσει τα αεροπλάνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ισλανδικές αρχές άνοιξαν όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας από χθες το βράδυ, ανάμεσά τους και το μεγαλύτερο ισλανδικό αεροδρόμιο του Κεφλάβικ.
Επεκτείνεται προς τη βορειο-δυτική Ευρώπη
Το πλέον ενεργό ηφαίστειο της Ισλανδίας, το Γκρίμσβετν, συνεχίζει να εκτοξεύει τέφρα στην ατμόσφαιρα, προκαλώντας τη ματαίωση των πτήσεων ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Σκωτία και μεταξύ πόλεων στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

Η νορβηγική υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Avinor ανακοίνωσε τη διακοπή των πτήσεων από τις 06.00 σήμερα από τα αεροδρόμια του Στάβανγκερ και του Χάουγκεζουντ και του Καρμέι, στη δυτική Νορβηγία.

"Δεν πιστεύαμε ότι η τέφρα θα φθάσει τόσο σύντομα, αλλά ισχυροί δυτικοί άνεμοι την μετέφεραν εδώ", δήλωσε ο επικεφαλής της Avinor.

Τα αεροδρόμια της δυτικής Νορβηγίας εξυπηρετούν τις πτήσεις των ελικοπτέρων της Statoil και άλλων πετρελαϊκών εταιρειών από και προς τις πλατφόρμες της Βόρειας Θάλασσας.

Σύμφωνα με την Avinor, οι προβλέψεις δείχνουν ότι εντός της ημέρας το νέφος της τέφρας θα επεκταθεί νοτιότερα.

Η υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας της Δανίας Naviair ανακοίνωσε ότι ένα μικρό τμήμα του εναερίου χώρου της Δανίας έχει κλείσει.

Οι ισλανδικές αρχές άνοιξαν όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας από χθες το βράδυ, ανάμεσά τους και το μεγαλύτερο ισλανδικό αεροδρόμιο του Κεφλάβικ.
252 πτήσεις ματαιώθηκαν
Διακόσιες πενήντα δύο πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας που προκαλεί η έκρηξη του ηφαιστείου Γκρίμσβετν και έχει επεκταθεί προς τον εναέριο χώρο της Σκωτίας και της βόρειας Ιρλανδίας, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Eurocontrol.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι το ηφαιστειακό νέφος δεν θα προκαλέσει ολικό κλείσιμο του βρετανικού εναερίου χώρου παρά τη ματαίωση δεκάδων πτήσεων από και προς τη Σκωτία.

"Δεν θα υπάρξει κλείσιμο (του εναερίου χώρου)... έχουμε μεταβάλει τον τρόπο που λειτουργούμε, δεν θα κλείσουμε τον εναέριο χώρο", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ στο BBC.

Το ηφαιστειακό νέφος αναμένεται να φθάσει στη Σκανδιναβία απόψε , αλλά δεν αναμένεται να επηρεάσει τις αερομεταφορές, ανακοίνωσε η φινλανδική
Keywords
Τυχαία Θέματα