Καιρός να βάλουμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε την σύγχρονη Ελλάδα της Οικουμένης

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης
Οι "17" της Ευρωζώνης αποφάσισαν τελικά να κάνουν το πρώτο ουσιαστικό βήμα για διώξουν το...φάντασμα του Grexit και να χάσουν τα λεφτά τους όσοι ποντάρισαν σε αυτό. Εξαιρετικά νέα, ειδικά για τον δεινά χειμαζόμενο λαό μας, που υπομένει καρτερικά να ξημερώσει "μια άλλη μέρα" και η χώρα να γυρίσει σελίδα σε υγιή ανάπτυξη, επενδύσεις ουσίας, θέσεις εργασίας με προοπτική,μια κοινωνία που θα ευημερεί.
Είμαστε ακόμη στην πολύ αρχή. Αλλά η
πολιτική απόφαση ελήφθη(μαζί με κάποια αναγκαία οικονομικά μέτρα). Χρειάζεται συστράτευση κάθε πατριώτη όπου γης και κάθε ανθρώπου που γαλουχήθηκε με τα "ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό". Απαιτείται σοβαρότητα,έργο και πράξεις. Αλλάζοντας το "πλαίσο λειτουργίας του κράτους και της κοινωνίας" θα αλλάξουν...υποχρεωτικά και οι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι "πύλη" ανάμεσα στη Δυση και την Ανατολή, το Βορρά και το Νότο αλλά παράλληλα είναι "η ψυχή,το μυαλό και η καρδιά του ανθρώπινου πολιτισμού".
Εμείς οι Ελληνες οφείλουμε να αναδείξουμε τον τόπο και τους ανθρώπους μας, στις σωστές τους διαστάσεις. Εχουμε ακόμη να ξεριζώσουμε πολλά...αγριόχορτα. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού στο facebook είναι εξαιρετικά εύστοχο και καίριο. Η Ελλάδα και οι Ελληνες μπορούν.Καιρός να βάλουμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε την σύγχρονη Ελλάδα της Οικουμένης.
Keywords
Τυχαία Θέματα