Ηγεσία, Μάνατζμεντ, Ομαδικότητα - Το Τρίπτυχο της Επιτυχίας

"Ευαγγέλιο" για στελέχη του δημόσιου τομέα χαρακτήρισαν οι προσωπικότητες που παρουσίασαν το νέο βιβλίο του πρώην αναπληρωτή υπουργού εθνικής οικονομίας και υπουργού τουρισμού Νίκου Σκουλά, Ηγεσία, Μάνατζμεντ, Ομαδικότητα - Το Τρίπτυχο της Επιτυχίας σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μικρό Παλλάς.

Μιλώντας για το συγγραφικό έργο του ανθρώπου που έχει εργαστεί και ως ανώτερο και ανώτατο επιχειρηματικό στέλεχος, ο υφυπουργός Πολιτισμού
και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης υπογράμμισε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο για χιλιάδες στελέχη του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα να μελετήσουν το βιβλίου του Νίκου Σκουλά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος, αφού επεσήμανε ότι το βιβλίο θα πρέπει να διαβαστεί από λειτουργούς του δημόσιου τομέα, στάθηκε στην οικονομική κρίση της χώρας. Απευθυνόμενος στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες υπογράμμισε, ότι η εξωστρέφεια που θα πρέπει να επιδείξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ως απάντηση στην κρίση, δεν θα προέλθει από τις αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση αλλά από μέσα την ίδια την επιχείρηση και την αλλαγή στις δομές της.

Παραμένοντας στο μέτωπο της οικονομικής κρίσης ο Γιάννης Στουρνάρας γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, επεσήμανε ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι μονόδρομος και δανειζόμενος όρους από το συγγραφικό έργο του κ. Σκουλά, επεσήμανε ότι απαιτείται αντοχή, υπομονή και ισχυρή ηγεσία που θα αντιστέκεται στο λαϊκισμό.

Στο βιβλίο Ηγεσία, Μάνατζμεντ, Ομαδικότητα - Το Τρίπτυχο της Επιτυχίας ο Νίκος Σκουλάς προσαρμόζει την κατασταλαγμένη επιστημονική πείρα του στην πρακτική των ανθρώπινων σχέσεων μέσα στη διοίκηση, αλλά και στην επίτευξη συλλογικών στόχων με πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για στελέχη επιχειρήσεων και δημόσιας διοίκησης, αλλά και για σπουδαστές της ηγετικής τέχνης και του εφαρμοσμένου μάνατζμεντ.

Ο Νίκος Σκουλάς γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης και για μισό αιώνα απασχολήθηκε στον Καναδά και την Ελλάδα σε πολλούς τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων. Μείζον μέρος της επαγγελματικής του πορείας αφιερώθηκε στο λιανικό και το χονδρικό εμπόριο, στον τουρισμό και στην εκπαίδευση ιδιοκτητών διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων. Μάλιστα κατείχε διάφορες κυβερνητικές θέσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων: υπεύθυνος της γραμματείας προβληματικών επιχειρήσεων, γενικός γραμματέας ΕΟΤ, πρόεδρος εθνικού συμβουλίου τουρισμού αλλά και αναπληρωτής υπουργός εθνικής οικονομίας και υπουργός τουρισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα