Εκδηλώσεις στη μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου

Την Κυριακή, 27 Μαρτίου, στις 11 το πρωί πραγματοποιείται στους τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Στο μνημόσυνο, που συνδιοργανώνουν ο δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης.

Πριν από το μνημόσυνο θα τελεστεί θεία
λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνού.

Το Σάββατο, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα, θα γίνουν οι απονομές των βραβείων του Θ΄ πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που οργανώνει κάθε χρόνο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και αναγορεύσεις εταίρων του Ιδρύματος.

Χορηγοί των μαθητικών βραβείων και της εκδήλωσης είναι και φέτος οι μεγάλοι ευεργέτες, εταίροι και χορηγοί του Ιδρύματος Εμμανουήλ Μιχαηλάκης και Δαμασκηνή Μιχαηλάκη.

Τα βραβεία φέτος απονέμονται:

Α΄ βραβείο στη Βαρβάρα-Μαρία Κουλαουζίδου από τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη της Αθήνας

Β΄ βραβείο, στον Διονύση Ασημιάδη από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Γ΄ βραβείο στον Ανέστη Τσιαρτσιανίδη από το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας

Εταίροι του Ιδρύματος θα αναγορευτούν: ο δήμος Καλλιθέας, ο Σύνδεσμος Κρητών Καλλιθέας, ο Σύλλογος Κρητών Ν. Πέλλας «Ο Ψηλορείτης», ο δικηγόρος Μιχάλης Βεργανελάκης και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κακαβελάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα