Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκλογές στην Ιταλία

Στα εκλογικά τμήματα στην Ιταλία συνεχίζεται η προσέλευση γιά τον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών γιά την τοπική αυτοδιοίκηση, που πολιτικοί αναλυτές κρίνουν ως "μία δοκιμή γιά τη δημοφιλία" του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι --περίπου μία διετία πριν να λήξει η θητεία του.

Οι εκλογές γίνονται σε 88 δήμους και έξι διοικητικές περιφέρειες.

Καλούνται στις κάλπες περίπου 6,5 εκατομμύρια ψηφοφόρων.

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον έχουν οι αναμετρήσεις γιά τους
δήμους της Νάπολης και του Μιλάνου.

Στη Νάπολη, προηγείται ο κεντροδεξιός υποψήφιος Τζιάνι Λετιέρι με περίπου 39% των ψήφων και με αντίπαλό του τον πρώην δικαστή Λουΐτζι ντε Ματζίστρις. Τον Λουΐτζι ντε Ματζίστρις κάλεσε τους εκλογείς να καταψηφίσουν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, χαρακτηρίζοντάς τον, σε δηλώσεις του, ως "πρωταίτιο των δικαστικών του περιπετειών και της εκστρατείας, γιά να εγκαταλείψει την πολιτική".

Στο Μιλάνο, η νυν δήμαρχος Λετίτσια Μοράτι, του κυβερνητικού "Λαού της Ελευθερίας" δίνει τη μάχη γιά την επανεκλογή της, απέναντι στον Τζουλιάνο Πισάπια, που προηγήθηκε στον πρώτο γύρο των εκλογών. Στο παρελθόν, ανήκε στον πολιτικό χώρο των κομμουνιστών.

Ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι κατηγόρησε τον Πισάπια ότι, "θέλει να κάνει το Μιλάνο μία ισλαμική πόλη, περιτριγυρισμένη από τους Ρομά και τους ξένους".

Η ψηφοφορία γιά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα