Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στην Υεμένη

Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στις μάχες που έγιναν μεταξύ του στρατού και φερόμενων μαχητών της Αλ Κάιντα, οι οποίοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ζιντζιμπάρ, στη νότια Υεμένη, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

"Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν στις σφοδρές μάχες", διευκρίνισε νοσοκομειακή πηγή, προσθέτοντας ότι 18 στρατιώτες τραυματίστηκαν επίσης στις συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, ένοπλα στοιχεία, τα οποία φέρεται ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την Ζιντζιμπάρ, κύρια πόλη της
επαρχίας Αμπιάν, έπειτα από τις μάχες που έγιναν με τις κυβερνητικές δυνάμεις, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι χθες και προχθές.

Στρατηγοί που έχουν συσπειρωθεί με το κίνημα που ζητεί την αποχώρηση από την εξουσία του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ κατηγόρησαν τον πρόεδρο της Υεμένης ότι παρέδωσε την επαρχία Αμπιάν στους "τρομοκράτες" και κάλεσαν τους στρατιωτικούς που του είναι πιστοί να συσπειρωθούν με τους αντικαθεστωτικούς.

Σε ανακοίνωσή τους, οι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων ο στρατηγός Άλι Μόχζεν αλ Άχμαρ, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό των αντικαθεστωτικών το Μάρτιο, κατηγορούν τον Σάλεχ ότι "παρέδωσε την επαρχία Αμπιάν στις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες" και του προσάπτουν ότι θέλει να "διχάσει τον στρατό της Υεμένης". Επίσης καλούν τις μονάδες που είναι ακόμη πιστές στον πρόεδρο να συσπειρωθούν με το κίνημα αμφισβήτησης.

Παράλληλα στη Σαναά οι άνδρες του σημαντικού φυλάρχου σεΐχη Σάντεκ αλ Άχμαρ εκκενώνουν κατόπιν συμφωνίας που επετεύχθη τα κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα, τα οποία είχαν καταλάβει κατά τις μάχες που είχαν με τις δυνάμεις που είναι πιστές στο καθεστώς, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη μεταξύ των ανδρών του φυλάρχου που έχει συσπειρωθεί με τους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Σάλεχ.
Keywords
Τυχαία Θέματα